Kazalište nikad nije bilo dostupnije: Žar ptica u novu godinu ulazi sa poklonom za sve građane

Foto: zar-ptica.hr

Gradsko kazalište Žar ptica održat će od 8. do 10. siječnja svoju tradicionalnu akciju “Nema zime u Žar ptici” tijekom koje će se besplatno moći pogledati tri prošlogodišnje uspješnice toga kazališta.

Iako su školski praznici ove godine skraćeni, to ne znači da prvi tjedan školske godine ne može proći u još uvijek zabavnoj, prazničkoj atmosferi, ističu iz Žar ptice.

Prva je na programu, u srijedu, 8. siječnja, predstava “Indijanska priča” nastala po motivima bajki sjevernoameričkih Indijanaca u režiji Saše Broz. U predstavi, uz ostale, igraju Ranko Zidarić, Ante Krstulović i Zoran Pribičević.

Predstava gledatelje vodi u “mitsko doba sjeverno-američkoga kontinenta, kada su ondje živjeli domoroci u savršenom skladu s prirodom” i kada su se “znanja o čovjeku i svijetu, običaji i mudrosti brojnih generacija prenosile isključivo usmenom predajom”.

U četvrtak, 9. siječnja na rasporedu je predstava “Kameni svatovi”, nastala po povjestici Augusta Šenoe, u kojoj je pisac ovjekovječio legendu po kojoj je majka sina i njegovu buduću ženu kletvom okamenila kako bi spriječila njihovu svadbu.

Predstavu je režirala Frana Marija Vranković. a glume Tena Pataky, Berislav Tomičić, Marko Hergešić, Vesna Ravenšćak Lozić i drugi.

Najbolja dječja predstava u 2019. “Tonček i Točkica”, nastala po romanu Ericha Kästnera o prijateljstvu djevojčice i dječaka “za koje društvo vjerojatno nije zamislilo da budu prijatelji”, na programu je u petak, 10. siječnja. Redateljica predstave je Anja Maksić Japundžić, a glume Petar Atanasoski, Amanda Prenkaj, Ana Marija Vrdoljak, Berislav Tomičić i drugi.

Sve predstave počinju u 17.30 sati, ulaznice su besplatne i preuzimaju se na blagajni jedan sat prije početka predstave, a rezervacije nisu moguće.


Komentari