Humanitarna kazališna predstava “Šmizle – ženski band”

Facebook

Ukoliko volite bosanskohercegovački humor, kazalište i želite pomoći nezbrinutoj djeci i djeci s poteškoćama u razvoju smještenim u domovima u Bosni i Hercegovini ovo je izvrsna prilika da ispunite te želje! Dođite u kinodvoranu Forum u Studentskom domu Stjepan Radić i ispunite svoj petak smijehom do suza i odličnim osjećajem da ste nekome uljepšali božićne blagdane!

Očekuje vas gostovanje vrhunskog Gradskog kazališta mladih Vitez koji će svojom predstavom „Šmizle – ženski band“ pridonijeti tradicionalnoj humanitarnoj akciji Foruma mladih UBH Prsten „Mladi mladima“.

Mladi glumci predstavit će svoju najnoviju uspješnicu , predstavu „Šmizle“, s kojom su osvojili publiku širom BiH. Na Festivalu kazališta „Aplauz fest 05“, u Banja Luci, osvojili su i nagradu publike za najbolju predstavu, a glumica Ivona Matošević nagradu za najbolju glumačku kreaciju večeri od strane žirija festivala.

O predstavi:

„Već smo dobro zagazili u 21. stoljeće, ali da je prošli vijek tako blizu, svakodnevno nas napominju kojekakvi predmeti, ljudi i pojave. Tako i ovdje, šest žena iz prošlog vijeka u „kafani“ od prije 30 godina, pjesmom i plesom odluče promijeniti način življenja, odluče ne biti podsjetnica na prošlo vrijeme i biti moderne žene koje nemaju muževe, nemaju auto, kućnog ljubimca niti talenta, ali imaju BEND i jedni druge.“ – kaže najava predstave.

Radnja je smještena u lokal “Mali raj”, staru kafanu na rubu propasti čija se vlasnica odlučuje da zajedno sa svojom kumom osnuje ženski bend. Tada počinju zaplet i glavna zabava za gledatelje, šest potpuno različitih tipova i karaktera – od bivše robijašice do kafanske pjevačice, od trostruko razvedene žene do samohrane majke dvoje djece, od zlostavljane supruge do mlade, urbane djevojke. Ove suprotnosti dovode do mnoštva komičnih situacija, osvježavajućih i inovativnih šala.

U predstavi glume Berna Mišković, Ana Maros, Mirna Matković, Ivona Matošević, Franka Matić, Antonela Lukić, Lorena Lukić i Petar Pejović. Autor teksta je Miroljub Nedović, režiju i adaptaciju potpisuje Bruno Grebenar. Grafičku pripremu plakata uradio je Borislav Sučić, a izvršni producent predstave je Ivan Sajević.

Sva sredstva prikupljena prodajom ulaznica bit će iskorištena za tradicionalnu božićnu akciju FM-a „Mladi mladima“ čiji je cilj prikupljanje sredstava za napuštenu djecu i djecu s posebnim potrebama u domovima u Bosni i Hercegovini. Darove koje prikupimo (kupimo od prikupljenih donacija) od dobročinitelja osobno vozimo u domove. Prošle godine darovali smo 150 djece a istovremeno smo u vidu namirnica, higijenskih potrepština i sličnog pomogli funkcioniranju domova.

Ulaznice možete kupiti u prostorijama UBH Prsten ili na dan predstave u Kino dvorani Forum, po cijenama od 20 kn za studente i učenike i 30 kn za ostale.


Komentari