Dječje kazalište Dubrava pripremilo je još jednu online predstavu za naše mališane!

Mnogima se čini kako nikad kraja izolaciji s obzirom na novonastalu situaciju te im ponestaje ideja za način provođenja vremena u kući. Iz tog razloga, brojne kulturne institucije trude se u virtualnom svijetu nadomjestiti svoj rad u, do prije gotovo dva mjeseca, normalnim okolnostima.

U iščekivanju povratka na pozornicu, Dječje kazalište Dubrava ponovno je pripremilo snimku kazališne predstave. Ovoga puta prikazat će predstavu Gusari u režiji Zorana Skalickog. Snimka predstave bit će aktivna na njihovom Youtube kanalu od petka, 24. travnja 2020. godine od 18 sati, do ponedjeljka, 27. travnja 2020. godine do 18 sati.

Riječ je o predstavi o obiteljskim svađama, koje su u pojedinim obiteljima i češće u doba izolacije.

“Nemirno more, olujni vjetrovi, magla, noć…putovanje bez karte, obećanje mirnog mora i onog dalekog kopna. Gusari brode nepreglednim svjetskim morima, a na palubi, kao slijepi putnik, priključio im se i jedan dječak.

Gusari su, kaže službena najava, suptilna i indirektno ispričana obiteljska priča koja se bavi problematikom obiteljske svađe i manjka komunikacije kao uobičajenih, ali potresnih iskustava za djecu koja u tim okolnostima nerijetko postaju nevidljiva.

Gusari komuniciraju na više ravni: izmaštanom avanturom djeci, a zornim metaforama odraslima. Razrješenjem koje predstava nudi, otvara se prostor drugačijeg gledanja na snagu i ulogu djeteta u obitelji, pa i u stresnim situacijama: ono postaje arbitar, kapetan broda i glas razuma koji može ono što je roditeljima u tim trenucima nemoguće – komunicirati.”


Komentari