Kad proradi nostalgija: Evo kako Zagrepčani zamišljaju kafić u stilu 80-ih

FOTO: Facebook / Osamdesete u Zagrebu / Darko Vukov Čolić

Zagrepčani su prilično domišljati kada je u pitanju zamišljanje interijera

Nostalgija s vremena na vrijeme “opere” stariju generaciju Zagrepčana koji su, potaknuti uspomenama, odlučili opisati kako bi po njima izgledao kafić u stilu 80-ih.

Građani su u grupi Osamdesete u Zagrebu bili prilično maštoviti što se tiče interijera.

Naime, u unutrašnjost kafića smjestili bi karirane stolnjake, nadstolnjake, plehnate pepeljare, disco kugle, ploče, HI-FI linije, plakate i postere na zidovima i regale, obložene stropove, sep zidove i tapisone, dok bi smješteni u separeima, na kaučevima na rasklapanje i u foteljama pijuckali Traubisodu, Naru, Inku i Coca Colu u staklenim bocama, uz zvukove glazbe s kazeta.

Zamišljali su i scene kako ih poslužuju konobari odjeveni u traperice visokog struka s košuljama s jastučićima na ramenima i koleđicama na nogama, dok konobarice zamišljaju u borosanama i s trajnom na glavi, narančastim ružem i klipsama na ušima.

Zamišljali su i mlinac za kavu, i to Hausbrandt kavu koja bi se posluživala s plastičnim žličicama. Neki Zagrepčani bili su toliko nostalgični da su glasali za čučavce i lamperije na stropu.

U svakom slučaju, starije generacije žude za štihom 80-ih u Zagrebu, a mlađe generacije žele doživjeti sve što tek mogu gledati na videima i fotografijama svojih roditelja.

>>> (FOTO) Legendarni klub nakon dvadeset godina: Nekada je bio kultno okupljalište Zagrepčana


Komentari