Jazz je vaš stil muzike? Ne propustite onda ovaj festival u centru grada

FOTO: Borut Planinc

Treće izdanje Crossover Festivala, koji u Zagreb ponovno dovodi sjajne glazbenike, počinje u četvrtak, 4. srpnja u parku Ribnjak gdje će posjetitelji do nedjelje, 7. srpnja, moći uživati u festivalu čija je važna misija predstavljati i promovirati glazbenike koji izvođenjem i miješanjem različitih glazbenih stilova stvaraju potpuno nove glazbene forme, kako prenosi Nacional.hr.

U četvrtak od 20 sati nastupa DD Electric Trio, hrvatski virtuozni bend koji će festival otvoriti brzim jazz izvedbama, a potom od 22 sata Techno Vikings, otkačeni kvartet saksofona u pratnji nepogrešivog jazz bubnjara koji ‘skida’ najveće house hitove na krajnje nepredvidljiv način, najavljuju organizatori.

Perspektivni zagrebački bend Sfumato koji izvodi instrumentalni jazz fusion nastupa u petak od 20 sati, a od 22 sata na pozornici su Dementronomes, osmeročlana glazbena ekipa koji svakim svojim nastupom osvaja sve više glazbenih fanova.

Subotnju večer na Crossoveru otvara Helado Infinito, čileansko-argentinski duo kojeg su u ožujku 2016. osnovali Loreta Neira (Čile) i Victor Borgert (Argentina). Od 20 sati nastupa Fish in Oil, beogradski sastav koji je svoju karijeru počeo prije 25 godina, a potom Brass to house, čija je glazbena inspiracija fusion i underground glazba New Yorka devedesetih godina.

Posljednjeg dana festivala, u nedjelju, 7. srpnja, u 20 sati nastupa Porto Morto, domaći bend koji spaja najrazičitije glazbene žandrove i na Crossoveru predstavlja svoj drugi album.

Uz vrhunski glazbeni program, Crossover na gastro-kućicama nudi i osvježavajuću festivalsku ponudu hrane i pića – od popularnih koktela do ljetnih zalogaja.


Komentari