HRVATSKA PREDSTAVA U DALEKOJ AZIJI: ‘Bobočka ili drugih 100 stranica Filipa Latinovicza’ u Kirgistanu (FOTO)

press

Ovo je prvi festival ovakvog tipa u Srednjoj Aziji.

Predstava “Bobočka ili drugih sto stranica Filipa Latinovicza” u izvedbi Ecije Ojdanić gostuje u Kirgistanu, na prestižnom Međunarodnom kazališnom festivalu malih formi “Impulse”.

press
press

Predstava će biti izvedena u subotu, 1. listopada 2016., na otvaranju trećeg po redu izdanja ovog festivala, prvog takvog festivala u Srednjoj Aziji, kojem je cilj proširiti granice kazališne umjetnosti, uspostaviti dijalog raznih kultura i predstaviti suvremeni kazališnih izričaj.

press
press

Od 1. do 4. listopada, osim predstave iz Hrvatske, na festivalu će biti izvedene i predstave iz SAD-a, Rusije i Njemačke. Ovo gostovanje nastavak je dosadašnjeg uspješnog inozemnog putovanja ove nagrađivane i dugovječne predstave Kazališta Moruzgva kojoj je Krležin kanonski roman poslužio kao predložak problematizaciji, ali i nadopisivanju jednog od najsloženijih ženskih likova hrvatske književnosti.

press
press

Ksenija Radajeva, zvana Bobočka, zasnovana je na proturječjima, ona je femme fatale koja je istovremeno privlačna, hrabra, empatična i strastvena, ali i hirovita, pogubna, hladna i okrutna. Njezina je najveća težnja ona za slobodom, a u suvremenoj adaptaciji Ane Tonković Dolenčić i režiji Ivana Lea Lema Bobočka sada progovara sama o sebi, iz vlastite perspektive.


Komentari

loading...