GROMOGLASNI ZAVRŠETAK ‘POSLJEDNJEG SRBINA U HRVATSKOJ’! Pogledajte kako se Severina snašla u glumačkim vodama

Screenshot Youtube

U kinu Europa sinoć je pred punom dvoranom održana premijera filma “Posljednji Srbin u Hrvatskoj” koja je osim oduševljene publike okupila i mnogobrojnu filmsku ekipu predvođenu scenaristom i redateljem Predragom Ličinom te producentima Ankicom Jurić Tilić i Mišom Mogorovićem.

Foto: Milivoj Djilas (Madison)

Premijera se završila dugotrajnim i burnim pljeskom. Jedna od zvijezda večeri, unatoč tek sporednoj ulozi u filmu, bila je i Severina Kojić koja u filmu glumi Francescu Saviolu De La Norde, zaštitnicu zombija. Kako joj stoji ova uloga procjenite sami:

Glumačku je ekipu predvodio i u filmu i na premijeri Krešimir Mikić (Mićo) te beogradska glumica Hristina Popović (Franka Anić), a pridružili su im se Tihana Lazović (Vesna) i Dado Ćosić (Maks).

Foto: Milivoj Djilas (Madison)

Uz njih, premijeru su uveličali i Marina Redžepović i Dušan Bućan (bračni par Drakula), Bojan Navojec (Lemi), Nikša Butijer (Ante), Tvrtko Jurić (dr. Zdovc) i Janko Popović Volarić (tonski tehničar Trpimir). Ana Vučak Veljača, Karla Brbić i Boris Šavija (Hodžići), Tin Gregorić, Roko Sikavica, Gloria Dubelj, Erna Rudnički, Ivica Zadro i Filip Sertić.
U potpunom sastavu bili su i putnici u svemirskoj stanici Dražen Čuček, Jelena Miholjević, Iva Babić i Alen Šalinović i Hong Li. Zagrebačku premijeru nisu propustili ni Siniša Popović (dr. Rostock), Sergej Trifunović (General Christain Ass Lee Turchinson) i Severina Kojić (Francesca Gambini De La Norde).

Foto: Milivoj Djilas (Madison)

Osim filmske ekipe, i mnogi su drugi kolege i prijatelji prisustvovali premijeri – Vinko Brešan, Lana Barić, Dalibor Matanić i Helena Minić Matanić, Daniel i Emina Kušan, Zrinko Ogresta i Ozana Ramljak, Barbara i Lukas Nola, Goran Bogdan, Marija Škaričić, Iva Mihalić, Dubravka Vrgoč, Ivica Buljan, Bobo Jelčić i brojni drugi filmoljupci.
Nakon zagrebačke, svečana premijera filma održat će se 27.2. u Rijeci, a potom mu slijedi festivalska premijera 1.3. na FEST-u u Beogradu.

„Posljednji Srbin u Hrvatskoj“ u distribuciji 2i filma kreće u kinima od 28. veljače u Hrvatskoj i Bosni i Hercegovini, od 7. ožujka u Srbiji i Crnoj Gori, a u Sloveniji od 14. ožujka. Film su sufinancirali Hrvatski audiovizualni centar i Filmski centar Srbije.


Komentari