(FOTO) Pogledajte kako izgledaju skulpture koje zajednički izlažu branitelji i studenti sa zagrebačke Akademije likovne umjetnosti

Foto: Zagreb.info

Susreti branitelja i mladih umjetnika nastavljaju se izložbom u Velikom Taboru, a nova izložba sad već dobro poznatog projekta ‘Umjetnošću i ljepotom protiv predrasuda’ otvara se danas u Velikom Taboru. Riječ je o umjetničkim djelima branitelja, izloženim zajedno sa radovima studenata i talentiranih mladih diplomanata ALU.

Foto: Zagreb.info
Predstavljeno je, između ostalog, 14 skulptura (14 postaja) Križnoga puta (Via Crucis) izvedenih u poliesteru u prekrasnom zelenom parku franjevačkig samostana Tabor u Samoboru, rad akademskog kipara Marina Marinića.
Foto: Zagreb.info
Unutra, u crkvi glavu Krista s trnovom krunom, rad kipara Marijana Zajeca Ko-sea u bronci, a vani također na zelenoj površini ispred samostana, odličnu ekspresivnu kompoziciju, također izlivenu u poliesteru, svetu Anu, svetu Mariju i maloga Isusa, rad studentice diplomske godine na Akademiji likovnih umjetnosti,  Samoborke Tee Švarić.
Foto: Zagreb.info
Tu je i zgrada sastajališta vjernika kod pokojnog iscjeljitelja i ispovjednika, karizmatičnog fra Zvjezdana Linića. Izložba je postavljena povodom blagdana Uskrsa. U samostanu danas živi samo 5 franjevaca, koji su sa radošću dočekali još jedno sudjelovanje u projektu koji spaja braniteljsku populaciju i mlade umjetnike.

Komentari