Festival svjetske književnosti po treći put u našoj metropoli

Facebook / Festival svjetske književnosti

Za bogatu kulturnu jesen u našoj metropoli pobrinuo se još jedan festival. Treći Festival svjetske književnosti održat će se u Zagrebu od 3. do 11. rujna 2015.

Nakon dva uspješna izdanja Festivala svjetske književnosti koja su pokazala koliko je Zagrebu i Hrvatskoj bio potreban upravo jedan takav festival s brojnim razgovorima s književnicima iz cijeloga svijeta, koji problematiziraju ozbiljne teme, koji žele progovoriti i o današnjem trenutku i o prošlosti, ali i o budućnosti, te uz koje su izvrsno ukomponirane likovna i glazbena komponenta, Festival je u svojem trećem izdanju pred sebe postavio još ambicioznije ciljeve.

Uz već poznate programe razgovora i okruglih stolova s brojnim književnim zvijezdama iz Europe i svijeta, Festival svjetske književnosti ove godine uvodi dva nova programa, čime dobiva potpuni multimedijalni karakter te još zornije pokazuje koliko su književnost i čitanje važni. Uz tribinu Razotkrivanje, okrugle stolove, program Pisac i njegov čitatelj, izložbu likovnih radova po motivima knjiga te iznimno uspješnu književnu matineju za srednjoškolce, Festival uvodi autorski strip u programu Mali noćni strip-tiz i program filmskih večeri s filmovima nastalima po književnim predlošcima.
Naposljetku, za bogat program trećeg Festivala svjetske književnosti najzaslužniji su njegovi sjajni gosti, svjetske i domaće književne zvijezde Etgar Keret, Sofi Oksanen, Philipp Blom, Filip David, Reinhard Kleist, Clemens Meyer, Julya Rabinowich, Ernesto Mallo, Borivoj Dovniković, Miljenko Jergović, Kristian Novak, Edo Popović, Andrej E. Skubic i brojni drugi pisci, autori stripa i kreativci iz petnaest zemalja svijeta.

Za sve detalje o programu i festivalu kliknite ovdje.


Komentari