Festival ‘PAZI, KNJIGA’: Light motiv su MASKE

Festival knjige i književnosti “Pazi knjiga!”, koji kroz interaktivna događanja književnost približava široj publici, osobito djeci i mladima, održat će se od 2. do 14. studenog u Zagrebu.

Festival počinje u ponedjeljak (12h) u Hrvatskom centru za dječju knjigu, Starčevićev trg 4, Zagreb okruglom stolom: “Pisac i daska koja život znači”. Na njemu će predstavnici književnog i kazališnog stvaralaštva za djecu i mlade razgovarati o ulozi pisca u kazalištu za djecu i mlade u Hrvatskoj.

Light motiv ovogodišnjeg festivala knjige i književnosti PAZI, KNJIGA! su maske. U dva tjedna književnih zbivanja, susreta i druženja, pokušat ćemo doći do odgovora na pitanje jesu li likovi iz priča zamaskirani likovi iz stvarnosti, ili se likovi iz realnosti maskiraju u likove iz priča? I što se krije iza svih tih maski u književnosti i stvarnom životu?.

U sklopu festivala predstavit će se i knjige pristigle na natječaj za najbolju hrvatsku slikovnicu “Ovca u kutiji”, čiji će pobjednici biti proglašeni 14. studenoga u sklopu sajma Interliber.

Po završetku festivala, u organizaciji Knjige u centru do kraja godine otvorit će se dvije međunarodne izložbe ilustracija u sklopu međunarodnog projekta “Voli me/Ne voli me”, pokrenutog u okviru festivala prije tri godine – 19. studenog izložba se najprije otvara se u Istanbulu, a zatim nastavlja i u Berlinu, 17. prosinca.

Program i dodatne informacije pogledajte ovdje: Festival PAZI, KNJIGA!


Komentari