Dvije duhovite komedije u Kulturnom centru Dubrava

press

I ove jeseni nastavlja se program Srijedom u kazalište koji u prosjeku donosi jednu kazališnu predstavu mjesečno. Od listopada do prosinca donose izvedbe kazališnih predstava nezavisnih kazališnih skupina s repertoarom za odrasle u maloj dvorani Kulturnog centra, Dubrava 51 a.

Jesenski dio sezone otvaras se 23. listopada s predstavom Gola u kavezu Kazališta Moruzgva.

Duhovita melodrama Gola u kavezu autorice Olje Runjić bavi se majčinstvom u suvremenom društvu. Kavez iz naslova zapravo je strah od majčinstva u vremenu i kulturi u kojoj je tradicionalna obitelj dovedena u pitanje. Predstava o trima prijateljicama govori o univerzalnim problemima današnjeg društva, međuljudskim odnosima, muško-ženskim odnosima, izostanku komunikacije, prijateljstvu i usamljenosti. Kazalište Moruzgva u radu je na predstavi uspješno surađivalo s udrugama koje se bave ženskim pitanjima i ravnopravnošću spolova u suvremenom društvu te oduševljava publiku već duži niz godina!

U srijedu 6. studenog ugostiti će Dražena Šivaka s genijalnom predstavom Misterro Buffo u produkciji Kazališta Grupa.

Ovaj virtuozni komad jedan je od najvećih izazova za glumce, ne samo zbog vrtoglave izmjene brojnih likova i stilova igre, nego i iskonskog žara i scenskog šarma koji izvođač treba pronaći kako bi držao pažnju publike, poput putujućih glumaca iz doba Srednjeg vijeka, po čijim tekstovima je i nastao “Mistero Buffo”. U kombinaciji u kojoj se isprepliću humor i tragedija, kroz stalni kontakt s publikom, odvija se ono zavođenje koje poznaju klaunovi, harlekini, lakrdijaši i putujući glumci, ti svestrani umjetnici koji su banalno pretvarali u neprolazno. Za potrebe ove predstave, glumac Dražen Šivak transformirat će se u preko 30 likova.


Kazališnu godina se zaključuje 4. prosinca, s predstavom Prvi muževi se bacaju u vodu u produkciji Tvornice smijeha.

Duhovita komedija koja govori o vječitoj temi muško-ženskih odnosa iz pogleda sasvim različitih ženskih likova. A sve one, i to čak njih šest, u Split donosi samo jedna glumica – legendarna Jadranka Elezović. Jadranka Elezović glumica je koju zaista ne treba posebno predstavljati. Iza nje je više od 40 godina umjetničkog staža s brojnim kazališnim i televizijskim ulogama kojima je odavno kupila domaću javnost, a najaktualnija je ona babe Stane Skorupvić iz serije “Na granici”.

Komentari

loading...