DA2 Film Festival u Zagrebu: Pogledajte trailere

press

Nova, zanimljiva festivalska priča DA2 – ZAGREB DESIGN, ART & ARCHITECTURE FILM FESTIVAL, koja gledatelje poziva na petodnevno filmsko putovanje svijetom umjetnosti, arhitekture i dizajna, održati će se od 8. do 12. listopada u Dokukinu KIC.

Festival u utorak, 8. listopada u 20 sati otvara svjetska premijera talijanskog filma Slomljena priroda redateljice Alessandre Gallette, koju DA2 ostvaruje u suradnji s Milano Design Film Festivalom. Riječ je o dokumentarcu koji dijeli naziv s istoimenom izložbom i temom XII Milanskog trijenala.

DA2 Film Festival natjecateljskog je karaktera, najbolji film odabire publika, a uključuje osam nagrađivanih dokumentaraca koji se prikazuju premijerno u Hrvatskoj. Recentni filmski naslovi otkrit će nepoznate priče o poznatim djelima i zanimljive crtice iz biografija njihovih autora te dati uvid u pozadinu kreativnih procesa koji su oblikovali svijet u kojem danas živimo.

Osim što na jednom mjestu okuplja filmove o najznačajnijim stvarateljima iz polja dizajna, umjetnosti i arhitekture, DA2 kreativce okuplja i ispred velikog platna. Svoje dojmove o filmu prije svake projekcije s publikom će tako podijeliti profesionalci i strastveni poznavatelji tema o kojima filmovi govore.

Film Slomljena priroda predstavit će na otvorenju festivala direktorica Milano Design Film Festivala Silvia Robertazzi. U srijedu, 9.listopada gledamo film Etgar Keret, Temeljeno na istinitoj priči (21:00 h), koji predstavlja influencerica Alis Marić (Čitaj knjigu), a prije toga Peter Lindbergh – Oko (19:00 h), jedini vankonkurentski naslov, koji se prikazuje u čast nedavno preminulom velikanu fotografije. Film će predstaviti PR stručnjakinja i organizatorica zagrebačke izložbe Petera Lindbergha, Ana Petričić Gojanović (PRiredba) te urednik mode hrvatskog izdanja magazina Elle Saša Joka.

Peter Lindbergh – oko:

 

Etgar Keret: temeljeno na istinitoj priči:

U četvrtak, 10. listopada, prije filma Život u svjetlosti – Robby Müller (19:00 h) publiku će pozdraviti cijenjeni direktor fotografije Stanko Herceg, a u film Veći odživota: priča o Kevynu Aucoinu (21:00 h), biografiju slavnog makeup umjetnika posjetitelje će uvesti glumica Judita Franković.

Život u svjetlosti – Robby Müller:

Veći od života: priča o Kevynu Aucoinu:

U petak, 11. listopada gledamo uzbudljiv dokumentarac o svjetskom tržištu umjetnina Cijena svega (21:00 h), koji predstavlja kolekcionar Tomislav Kličko (Lauba), a prije filma Peter Rice: Snovi inžinjera (19:00 h) govori arhitekt Alan Kostrenčić (Studio Kostrenčić i Krebel).

Peter Rice: snovi inžinjera:

Cijena svega:

Subota 12. listopada (poslijednji festivalski dan) rezervirana je za film Renzo Piano: arhitekt svjetlosti (19:00 h) o kojem govore arhitekti Marko Dabrović i Saša Begović (3LHD – studio za arhitekturu i urbanizam), te film Marcel Duchamp: Umjetnost mogućeg (21:00 h) koji će predstaviti umjetnica Gaella Gottwald.

Renzo Piano: arhitekt svjetlosti:

Marcel Duchamp: umjetnost nemogućeg:

DA2 Film Festival prvi je festival u regiji koji objedinjuje filmove na temu dizajna, arhitekture i umjetnosti. Dio je platforme Secret Arts Cinema, programa tematskih filmskih projekcija u organizaciji udruge Pari Pikule, posvećenog filmovima i popratnim događanjima koji slave kreativnost, odnosno tematiziraju rad arhitekata, dizajnera, umjetnika i zanatlija.

Određeni broj ulaznica za DA2 Film Festival moguće je rezervirati na www.dokukino.net

Od utorka 8. listopada, ulaznica će se moći kupiti na blagajni Dokukina KIC (Preradovićeva 5) u radno vrijeme blagajne (18:00 – 21:00 h), po cijeni od 22 kune. Broj sjedećih mjesta je ograničen.

Komentari