Autor ovom izložbom sam propituje vlastitu, autorsku poziciju

Knap.hr

Izložba Johna Miličića bavi se problemom slike i njezine komunikativnosti unutar diskursa suvremene umjetnosti, a otvara i pitanja o samom mediju slikarstva. Autor svojim djelom propituje i destabilizira vlastitu, autorsku poziciju kroz 150 radova malih formata.

Otvorenje izložbe ja zakazano za petak 7. prosinca u 19 sati u Galeriji Događanja Centra Knap. Posjetitelji će moći vidjeti radove sve do 21. prosinca. Radovi su nastali, kako sam autor navodi, u opisu rada, “kao rezultat pomnog probiranja i kaširanja na daske mrlja i slučajnih oblika što su nastali na zaštitnim kutama, komadima platna za čišćenje kistova ili kroz nespretno baratanje bojama na ostalim platnenim površinama”.

“Rad je nastao kao potreba za bilježenjem iskustva slikanja izvan slike, pri čemu je proizvodnja djela tek reakcija na unutarnja previranja pri istraživanju ovakvih problema i nijedna likovna analiza ne bi mi pomogla otkriti razlog njegova nastajanja. Rad dakle procjenjujem prema pitanjima i stavovima koje je prouzročio i iz kojih je nastao, nasuprot kompromisa po kojima ga je moguće opisati”, istaknuo je autor.

Više o izložbi možete pročitati na ovoj stranici.


Komentari