ANIMAFEST ZAGREB: Četiri hrvatska filma na jedinom filmskom festivalu A kategorije

Facebook

Animafest Zagreb, 26. Svjetski festival animiranog filma održat će se u Zagrebu od 6. do 11. lipnja, a u program Velikih natjecanja uvršteno je 55 filmova koji obećavaju jedno od najzanimljivijih festivalskih izdanja dosad.

Zagreb će i ove godine od 6. do 11. lipnja biti jedno od svjetskih filmskih središta, zahvaljujući 26. izdanju Svjetskog festivala animiranog filma – Animafesta Zagreb. Jedini hrvatski filmski festival A kategorije, svoj izniman status jednog od četiri animacijska ‘Grand Slama’ (uz Annecy, Ottawu i Hirošimu), potvrdit će i ove godine dovodeći u Hrvatsku više od 150 najuglednijih svjetskih filmaša i preko 300 filmova gotovo svih žanrova i animacijskih tehnika.

Danas je objavljena selekcija čak 55 filmova, koje možete pogledati ovdje.  Od 1700 prijavljenih, odabrano je ukupno 55 animiranih filmova.  Umjetnički ravnatelj festivala, Daniel Šuljić, s posebnim zadovoljstvom ističe činjenicu da je protekla godina bila iznimno plodna za hrvatsku animaciju, pa će se u Velikom natjecanju kratkometražnog filma naći čak 4 hrvatska naslova, što je u ovako jakoj konkurenciji fantastičan rezultat. Jake snage hrvatske animacije zastupat će tako Marko Tadić filmom Moving elemnts, film Planemo Veljka Popovića, Peter’s Forest Martine Meštrović i kanadsko-hrvatska koprodukcija Only lover leave to die Vladimira Kanića.

 


Komentari