A koje su vaše kvartovske priče?

Instagram/@antonija_lotr

Zakaj vi volite svoj kvart?

Muzej grada Zagreba 2017. godine nastavlja aktivnosti u sklopu dugogodišnjeg projekta “Zagrebački kvartovi”. Dionicu projekta vezanu za Trešnjevku i Trnje započinjemo pozivom na neformalno otvorenje ulične izložbe “A koje su vaše kvartovske priče?” u Knjižnici Tina Ujevića (Ulica grada Vukovara 14) u četvrtak, 16. veljače u 13 sati.

Nakon otvorenja, oko 13:30, prošetat ćemo s Trešnjevke prema Trnju do Knjižnice Ivana Gorana Kovačića (Ulica grada Vukovara 35), gdje je postavljen drugi dio ulične izložbe.

Izložbu, koju možete razgledati do 15. travnja, čini izbor iz novinskih članaka, odnosno zanimljivih priča s Trešnjevke i iz Trnja, objavljenih u dnevnom tisku tijekom 1920-ih i 1930-ih godina.
Uličnom izložbom u dvije kvartovske knjižnice najavljujemo studijsku izložbu o Trešnjevci i Trnju koju Muzej grada Zagreba s partnerima priprema za jesen 2017.


U oblikovanju izložbe možete sudjelovati i vi, ustupanjem predmeta iz obiteljskih arhiva, prvenstveno fotografija vezanih za Trešnjevku i Trnje.

Obavijest o prikupljanju materijala nalazi se na mrežnim stranicama Muzeja grada Zagreba i na Facebooku projekta Zagrebački kvartovi, te u svim knjižnicama Trnja i Trešnjevke gdje na infopultu možete saznati pojedinosti ili ostaviti svoje podatke kako bi vas autori mogli kontaktirati, no možete se javiti i osobno u Muzej grada Zagreba.

>>> ZAKAJ VOLIM RAVNICE? Upoznajte kvart s fakinskom dušom

>>> ZAKAJ VOLIM VRAPČE? Upoznajte najljepše brege uz žubor veselog potoka

>>> ZAKAJ VOLIM BUKOVAC? Prošećite maksimirskim draguljem stopama jedne Zagrepčanke

>>> ZAKAJ VOLIM ŠPANSKO? Originalan odgovor jednog Zagrepčanina nasmijat će vas do suza (FOTO)

Komentari