Koncertna čarolija u zagrebačkom HNK: Humanitarni koncert 4 dive

en.wikipedia.org

Noć puna emocija i vrhunske glazbene čarolije! Riječi su ovo koje najbolje opisuju sve ono što očekuje posjetitelje humanitarnog koncerta 4 DIVE, koji će se održati 22. listopada 2019. godine, u Hrvatskom narodnom kazalištu u Zagrebu. Radojka Šverko, Martina Tomčić Moskaljov, Ivana Husar Mlinac i Marija Husar Rimac, uz glazbenog gosta Brunu Krajcara, predstavit će repertoar pun sjajnih domaćih i stranih glazbenih brojeva, a sav prihod od ulaznica namijenjen je liječenju i poboljšanju kvalitete života oboljelih od bolesti štitnjače te podizanju svijesti o ovoj bolesti koja zahtjeva cjeloživotnu terapiju i praćenje.

Humanitarni koncert održava se u organizaciji Hrvatske udruge za bolesti štitnjače i Hrvatske udruge za bolesti štitanjače Umag, a pod pokroviteljstvom Ureda Predsjednice Republike Hrvatske, Ministarstva kulture, Grada Zagreba, Gradske skupštine Grada Zagreba, Grada Umaga, Hrvatskog društva za štitnjaču te Hrvatskog društa za tumore glave i vrata.

Hrvatska udruga za bolesti štitnjače ovim koncertom obilježava i 12 godina djelovanja, a posvećen je dr. Tomislavu Budimiru, velikom čovjeku i humanitarcu koji je umro prije pet godina.

“Iznimna mi je čast i zadovoljstvo najaviti naše novo druženje s četiri sjajne dame, vrhunske glazbenice i istinske dive hrvatske glazbene scene. Ovim ćemo koncertnim spektaklom obilježiti dvanaest godina djelovanja naše udruge, a posebno nas veseli što će se održati u čast našem neprežaljenom doktoru i velikom prijatelju, dr. Tomislavu Budimiru, koji nas je napustio prije pet godina. Bio je prvi predsjednik udruge, a svojim je radom, znanjem i vjerom postavio čvrste temelje rada te utkao put koji s ponosom slijedimo na zadovoljstvo svih naših članova“, izjavila je Verica Mešić, predsjednica Hrvatske udruge za bolesti štitnjače.


Komentari