Kinoklub Zagreb: Prijavite se na besplatnu radionicu autorskog dokumentarnog filma

Foto: KKZ

Kinoklub Zagreb organizira radionicu autorskog dokumentarnog filma namijenjenu naprednim polaznicima koji će u deset termina tijekom travnja i svibnja snimiti kratki dokumentarni film koji će se potom javno prikazati.

Polaznici će na radionici razraditi, pripremiti i samostalno realizirati svoj film, istražujući kroz niz kreativnih izazova temu s kojom su se prijavili, najavljeno je iz Kinokluba.

Voditelji su nagrađivani filmaši Sunčica Ana Veldić i Zorko Sirotić koji će svojim moderiranjem i mentoriranjem svakog pojedinog projekta izazivati autore da “pronađu svoj autorski glas i prošire ustaljene granice filmskog promišljanja i očekivanja”.

Naglasak će biti na kreativnom promišljanju onoga ispred kamere te upotrebi filmskih izražajnih sredstava na nesvakidašnji, eksperimentalan način, dodaje se.

Dinamika radionice od polaznika traži predznanje snimanja i montaže, a voditelji će odabrati maksimalno šest polaznika.

Zainteresirani trebaju do 1.travnja na [email protected] poslati kratku biografiju, motivaciju ili ideju za film koji planiraju realizirati i link na svoj prethodni filmski rad. Uvodno predavanje radionice održati će se 6. travnja.

Radionica je besplatna i održavat će se jednom tjedno, u terminu koji odgovara polaznicima i voditeljima. Opremu osigurava Kinoklub Zagreb.

Kako je najavljeno, završni proizvod, kratki dokumentarno-eksperimentalni film svakog polaznika prikazat će se u Kinoklubu, a moguće je i dalje na revijama i festivalima, kao što je bilo s nagrađivanim filmom “Plejade” Mateje Zidarić, nastalim na toj radionici.


Komentari