KARLOVAČKI DANI PIVA: U galeriji Zilik otvorena je izložba najstarijih pivskih boca i etiketa

Dani piva (Foto: Press)

Ljubitelji piva uskoro dolaze na svoje, budući da se u središtu Karlovca od petka do utorak održavaju “Dani piva“. Gradonačelnik Damir Mandić poručio je da je to novi početak rada na konceptu utemeljenom na tradiciji, kulturnoj baštini i gastronomiji. Brojne domaće glazbene zvijezde će svojim nastupima raspjevati okupljene pivoljupce, a prvog dana će na Velikoj promenadi nastupiti Buđenje i Zlatan Stipišić Gibonni.

U ponedjeljak, u galeriji “Zilik”, otvorena je izložba starih boca, etiketa i drugih predmeta koji svjedoče povijest pivarstva u Karlovcu, a posebno Karlovačkog piva i “Dana piva”. Izložbu kao autor potpisuje Zdenko Barjaković, a predmete je prikupio kolekcionar Krešimir Perušić. Najstarija izložena boca datira iz davne 1897. godine.

Gradonačelnik Mandić pozvao je sve one koji doma imaju još takvih predmeta da ih odnesu za trajanja manifestacije u “Zilik”. “Dodali smo Krešinim predmetima i fotografije Marije Braut, koje prikazuju proces proizvodnje u Karlovačkoj pivovari te fotografije ‘Dana piva’ sa samih početaka te manifestacije”, kazao je Barjaković za Hinu.


Komentari