KAKVI MAJSTORI! Na scenu je stigao Bleu Royale – skupina talentiranih glazbenika izbacila prvi singl koji ima dušu!

Foto: Bleu Royale

Svaki početak je težak, a posebice u svijetu glazbe, gdje je konkurencija beskonačna. Za probijanje je danas potrebno i više od talenta, a kako su u tome uspjeli Bleu Royalesi, otkrili su nam članovi ovog nedavno sastavljenog benda koji se krenuo probijati izbacivši tek premijernu pjesmu!

Sve je krenulo prije tri godine kada je članove benda zbližio zajednički interes i zaljubljenost prema glazbi legendarnih autora – Cohena, Bob Dylana i Nick Cavea. Većina zaljubljenika put svoje glazbene karijere krene graditi još u djetinjstvu, no ne i Marijan kojeg je Mihovil tek nedavno naučio svirati gitaru. Strast i želja za glazbeno stvaralaštvo ubrzo je iznjedrila i talent. Bile su potrebne samo dvije godine da se rodi prva snimljena pjesma – Inspirato!

“Pjesma Inspirato je prva autorska pjesma Marijana Milete, a snimljena je primarno kao uspomena na prvu skladbu. Pjesma je to koja ima dušu. Mislim da rijetko tko može reći da je njihova prva skladba ugledala svjetlo dana, na što Marijan treba biti izrazito ponosan za hrabrost i ranjivost izdavši prvu pjesmu”, ispričao nam je Mihovil Eljuga.

Bleu Royale postoji već tri godine, no tek se nedavno oformio u potpunosti ujedinivši naizgled obične dečke koji u sebi kriju velike talente i strast prema glazbi – Mihovila Eljugu, Aleksa Poturovića, Marijana Miletu i Stipicu Pilja – kao počasnog gosta te goste glazbenike koje po željama za kolaboraciju Bleu Royalsi zovu na suradnju.

U pjesmi Inspirato sudjelovali su Mihovil, Aleksa, Stipica i Marijan te gosti Klara Hadjina (kao backvokal), Iva Brkić (flauta) i Miho Dujnić (bubnjevi).

“Mihovil se prilagođavao meni s izborom pjesama kao svaki pametan mentor jer mi je zapravo i bio mentor i odličan učitelj u procesu stvaranja ili rekreiranja glazbe”, opisao nam je Marijan.

Kada situacija s koronom popusti, planiraju se uputiti dalje i predstavljati covere i svoje pjesme uživo diljem obale, ali i nekih malo popularnijih Europskih gradova, ako za to bude prilike. Dečkima želimo puno prilike, a vjerujemo da ju neće propustiti s obzirom na to da imaju pune ruke glazbenog posla i u drugom sastavu naziva Scuba Delivers, koji je trenutno u fokusu, a sačinjavaju ga Aleksa Poturović i Stipica Scuby Pilj plus Marijan Mileta.
U studiu CTEM Nikola Tesla gdje rade, djeluje još glazbenih sastava – Time Decay (metal band), Fire in Cairo(rock sastav) i još par manjih.

“Svi rade i žive glazbu i svi su jednako kompetentni u stvaranju u svojim žanrovima”, zaključio je Marijan Mileta.


Komentari