KAKVA ŠTETA! Omiljeni festival ‘Projekt Ilica Q art’ odgođen je za ovu nedjelju, doznajemo kada će se konačno održati

Zbog lošeg vremena otkazan je omiljeni proljetni festival Zagrepčana “Projekt llica Q art”.

Događaj se trebao održati u nedjelju 18. travnja, ali s obzirom na kišu koja je najavljena za taj dan, odgođen je za 9. svibanj. Kako festivala nema ove nedjelje, tramvajske linije 6 i 11 prometovat će uobičajenim trasama.

Dakle, za tri tjedna Ilica će konačno zablistati u ulozi pop up izložbenog prostora, u okviru kojeg će brojni kreativci, sudionici “Festivala Zajednice” predstaviti svoje raznovrsne proizvode i rukotvorine. Bit će tu i vrhunske glazbe, edukativnih radionica i uličnih revija zbog čega s nestrpljenjem očekujemo da organizatori objave nove informacije o programu.

Ono što je poznato jest da će svi programi biti besplatni, a odvijat će pod epidemiološkim mjerama.

Plan Projekta Ilice je aktivno potaknuti kulturno-umjetnički razvoj grada Zagreba razvijanjem kolektivne vizije i odgovarajućih modela sudioničkog upravljanja zapuštenim prostorima, uključivanjem umjetnika, organizacijom civilnog društva, obrazovnih institucija, obrta i stanovnika.

Festivalski dio projekta oživljava najdužu zagrebačku ulicu, ali i njene prazne i zapuštene prostore koje ispunjava bogatim i raznovrsnim kulturno-umjetničkim programima.

“Mislimo globalno, projektom Ilica Q’ART djelujemo lokalno. Umjetnošću povezujemo zajednicu. Uključivost i partnerstvo vidimo kao jedini pravi put”, navode organizatori kao svoju misiju.


Komentari