Kako spojiti nespojivo? Pogledajte na novoj izložbi Modulor Centra

Galerija Modulor Centra za kulturu Trešnjevka, u utorak, 28. rujna 2021., s početkom u 19 sati otvara izložbu pod nazivom: dijagram DIJALOGA_ dispozicija2021. Izložba je zamišljena u dva dijela tj. kao uvod i zaključak radionice studenata arhitekture.

Uvodni je dio izložba autora radionice /I. Tutek, B. Lukač i S. Habjan/, a završni dio je izložba radova sa radionice studenata arhitekture. Izložbe se nadopunju i time formiraju tematsku cjelinu. Spomenimo kako će izložbi prethoditi radionice /I. Tutek, B. Lukač i S. Habjan/, a završni dio je izložba radova sa radionice studenata arhitekture.

Pročitajte više o radionicama, izložbi i autorima:

Tema radionice su procesni kompozicijski dijagrami kao poveznica različitih umjetnosti te su i voditelji iz različitih povezanih umjetničkih disciplina: arhitektica Ivana Tutek /AF, Atelier Minerva/, multimedijalni umjetnik, pjesnik i dizajner Stanislav Habjan /Dialogues, Dućan metafora, Orkestar Skala do Sunca, Car je gol/ i arhitektica i glazbenica Bernarda Lukač /Atelier Minerva, DDR/.

Studenti treće godine preddiplomskog studija Arhitektonskog fakulteta u okviru prostora Galerije Modulor projektiraju dijagram događanja – scenarij akcije: prostorne, likovne, glazbene, multimedijalne… – apstraktni mehanizam koji aktivira zadani segment ili cijeli prostor na odabrani željeni način / dispozicija 2021 tematizira vizualno oblikovanje prostora koji grade i dijele dva kratka poetska teksta /.

Ivana Tutek / Dubrovnik, 1969./ diplomirala je i doktorirala na Arhitektonskom fakultetu Sveučilišta u Zagrebu gdje je i zaposlena na Kabinetu za crtanje i plastično oblikovanje u umjetničko-nastavnom zvanju docentice. Sudjeluje u nastavi na Agronomskom i Šumarskom fakultetu te autorski surađuje na arhitektonsko-urbanističkim projektima i znanstveno-stručnim studijama zaštite prostora /Atelier Minerva, 2005-/ Realizirala je mnoge izložbe, radionice i publikacije.

Stanislav Habjan, multimedijski umjetnik. U ostvarenjima zamisli koristi se tekstom, dizajnom, fotografijom, performansom, glazbom. Autor je nekoliko knjiga proze i poezije, niza slikovnica i grafičkih mapa; oblikuje izložbe, ambijente i instalacije. Svoje izložbe koncipira kao interaktivne ambijente u kojima boravi kao kustos i domaćin, autor i lik. Od 2019. nastupa s grupom Car je gol, za koju piše pjesme.

Bernarda Lukač / Nova Gradiška, 1989./ studij arhitekture završava na Arhitektonskom fakultetu Sveučilišta u Zagrebu, gdje danas živi i radi. Sudjeluje na brojnim izložbama, radionicama i publikacijama u sklopu svog rada u arhitektonskom uredu Atelier Minerva. Bavi se arhitektonsko-urbanističkim projektima, temama revitalizacije prostora i grafičkim dizajnom. Na glazbenoj sceni djeluje u sklopu post-punk sastava DDR.

Komentari