Juričan o premijeri ‘Kumeka’: ‘Da nismo u disfunkcionalnoj državi, Bandić bi film gledao u Remetincu’

Foto: Boris Kovacev / CROPIX

Jučerašnja premijera filma “Kumek”, redatelja Darija Juričana, izazvala je veliku medijsku pozornost, jer ipak je u fokusu filma dugogodišnja vladavina Milana Bandića nad Zagrebom. Za film se tražila karta više, a na premijeri su se pojavile i mnoge poznate ličnosti poput Severine, Zorana Šprajca, Tomislava Tomaševića i drugih.

No, dakako najveću pozornost izazvao je sam gradonačelnik glavnog grada koji je u majici s natpisom “Neumoran”, došao čestitati Juričanu, a film je odlučio preskočiti, jer ipak mu je 65. rođendan. O Bandićevom “bijegu” s premijere i danas se piše, a oglasio se i sam redatelj “Kumeka”.

NEUMORAN – U KRAĐI
Od svih mentalnih slika kojih od jučer nosim dodatni milijun podijeliti ću s vama jednu: moj susret s…

Objavljuje Želim biti Milan Bandić gradonačelnik svemiraPonedjeljak, 23. studenoga 2020.

 

“NEUMORAN – U KRAĐI
Od svih mentalnih slika kojih od jučer nosim dodatni milijun podijeliti ću s vama jednu: moj susret s Rezačem etiketa.
Došao je u plavoj trenirci, pozdravio novinare. Govorio je jedva čujnim glasom, nježno se ljuljao, oči mrtve umorne, pogled u pod, nefokusiran, mislio sam da će dedica pasti na mene, ja na novinare. A na maski i majici natpis – neumoran!”, opisao je Juričan susret s gradonačelnikom.
“Mjerenje temperature uspio je obaviti iz petog pokušaja. Nikako ta glava nije shvaćala da se treba mrvu sagnut kako bi čelo došlo na pravo mjesto. Reko, ajde.”, nastavio je Juričan, te ispričao zanimljivu anegdotu.
Naime, redatelj mu je poklonio Gin u vrijednosti od 240 kuna, te knjigu “Kumek”, a Bandić mu nije htio ostati dužan te je knjigu platio.
“Kao domaćin sam mu poklonio Gin “16 “ kojeg radim i knjigu Kumek. Iako sam mu naglasio da su to pokloni odlučio je platiti knjigu Kumek autora Saše Paparelle i Hrvoja Appelta („Da vam ne ostanem dužan“) i tutnuo mi 70 kuna. Nije ni to bila jednostavna operacija jer su u buntu bile samo dvjestotke. Gin „16“ od 240 kuna, platio nije. Ostao je dužan, dakle, prema toj njegovoj seljačkoj logici 240 kuna“, napisao je Dario Juričan.
Imali smo priliku i čuti kako je gradonačelnik izjavio da bi on napravio bolji film, na što se redatelj također osvrnuo u objavi.
“Nakon toga je rekao da bi, za milijun kuna koje je film dobio, bio tri puta bolji da ga je on radio. (Budžet cijelog filma za četiri godine rada bio je samo pola milijuna kuna. Četristo tisuća kuna dao je HAVC, ostalo donatori.) Sve to govori majstor koji film vidio nije. Onda se brzinski pozdravio, okrenuo i pobjegao u noć. Stampedo novinara za njim. Meni se učinilo da smo u Londonu i da vidim Ivicu Todorića”, stoji u opisu objave.
“Publika u dvorani čekala je uvaženog gosta, početak filma.
Popeo sam se na binu i rekao dvije stvari:
1. Dati ću sve od sebe da Milan Bandić dobije ulicu ili trg u centru Zagreba jer je sa 6 gradonačelničkih mandata to zaslužio. I da građani svaki dan budu svjesni kojeg su genija 20 godina birali.
2. Da nismo u disfunkcionalnoj pravnoj državi Milan Bandić film Kumek gledao bi na pay per view u Remetincu.”, zaključio je Juričan.


Komentari