Još se stignete prijaviti: Obucite kostim i sudjelujte na Zagreb Advent Runu

Foto: Tomislav Kristo / CROPIX

Nešto više od dva tjedna preostalo je do najšarenije i najzabavnije humanitarne utrke Zagreb Advent Run. Četvrto izdanje utrke održava se pod pokroviteljstvom Grada Zagreba i uz podršku Turističke zajednice grada Zagreba.

U nedjelju, 8. prosinca, maštovito kostimirani sudionici preplavit će centar Zagreba i podržati borbu protiv melanoma. Na konferenciji za medije organizatori su najavili da očekuju oko 3000 sudionika, a zbog velikog interesa prijave za utrke produljene su do 1. prosinca.

Uzimajući u obzir broj sudionika i vidljivost utrke, Zagreb Advent Run (ZAR) na dobrom je putu da postane jedna od najmasovnijih u Europi. Samim time ZAR pridonosi vidljivosti i promociji cijelog zagrebačkog Adventa. „Grad Zagreb je podržao ovu utrku upravo zbog njenog gospodarskoga i turističkog značaja. Zagreb Advent Run jedno je od naših najljepših adventskih događanja, stoga pozivam sve građane da nam se pridruže, budu kreativni u kostimiranju te da zajedno protrčimo zagrebačkim ulicama“, poručila je izaslanica gradonačelnika Grada Zagreba i pročelnica za Gradskog ureda za gospodarstvo, energetiku i zaštitu okoliša Mirka Jozić, koja će i sama sudjelovati u utrci.

Organizatori utrke Millenium promocija i Run Croatia najavili su da će se ponovo trčati kroz sam centar Zagreba na dvije trase – 5 i 10 kilometara, a na 5 kilometara dobrodošli su i hodači. „Zagreb Advent Run nastao je na ideji adventskog darivanja i druženja s najbližima u vrijeme blagdana. Zajedno s partnerima iz tvrtke Run Croatia napravili smo nešto sasvim drugačije – veselo predblagdansko druženje koje ima i plemenitu notu“, rekao je Mario Petrović, predsjednik Uprave Millenium promocije i organizator utrke.

Zagreb Advent Run ima blagdanski duh i humanitarni karakter, ali je i jedini sportski događaj u sklopu višestruko nagrađivane manifestacije Advent u Zagrebu. Božićni dizajn majica i medalja najzabavnije utrke u Hrvatskoj dodatno će podići atmosferu među tisućama veselih i kostimiranih trkača i hodača. „Zagreb Advent Run izvrstan je motiv brojnim turistima da dođu u Zagreb i stvore neke lijepe, nove uspomene. Trenutno imamo oko 2500 prijavljenih trkača iz 27 država cijeloga svijeta, a posebno nas vesele prijave iz prekoooceanskih zemalja“, izjavio je Berislav Sokač, osnivač tvrtke Run Croatia i organizator utrke.

Svake godine organizatori dio prikupljenih sredstava od kotizacija utrke doniraju u humanitarne svrhe. Ove godine donacija ide Udruzi za prevenciju tumora i drugih bolesti kože Zdravi pod suncem za organizaciju besplatnih preventivnih pregleda u onim krajevima Hrvatske koji su deficitarni dermatolozima.

„Pojava svih zloćudnih tumora kože u svijetu je u porastu pa tako i u Hrvatskoj. Od njega u Hrvatskoj obolijevaju više od 2 osobe dnevno. Zbog toga se svrstavamo u zemlje s jednom od većih incidencija melanoma u Europi. Melanom je tumor koji je lako uočiti te ga možemo prepoznati već u ranoj fazi. Zbog te činjenice niti jedna osoba ne mora umrijeti od njega, a mi kroz rad Udruge nastojimo educirati širu javnost o tome što su tumori, kako ih prepoznati i kako se zaštititi na vrijeme“, kazala je prim. Sanja Poduje, dr. med., predsjednica udruge Zdravi pod suncem.

Organizatori poručuju da broj zainteresiranih raste svake godine, a već sada broje gotovo 2500 prijava. Sukladno tome, produljene su prijave do 1. prosinca. Svi koji se još nisu uspjeli prijaviti, mogu to napraviti na službenoj stranici utrke. Ukoliko već sada razmišljate o blagdanskim poklonima, Zagreb Advent Run nudi savršeno rješenje. Naime, kotizaciju za utrku možete i pokloniti dragoj osobi klikom na „Daruj utrku“ na službenoj stranici www.zagrebadventrun.hr.


Komentari