Jeste li spremni? Počinje najstarija i najpoznatija zagrebačka trkačka kros liga

Najstarija i najpoznatija zagrebačka trkačka kros liga počinje u četvrtak, 13. veljače, na savskom nasipu kod Boćarskog doma u 18 sati.

Zagrebačka kros liga je kultno najstarije i najpoznatije ligaško trkačko natjecanje koju 39 godinu zaredom organizira Atletski klub Maksimir. U ovih 39 godina kros lige tisuće trkača su trčali barem jedno od kola kros lige bilo na nasipu ili u Maksimiru.

Trče se četiri dijela, dva proljetna, s po 8 kola, te dva jesenja, s također po 8 kola. Svakom natjecatelju boduje se najviše po 5 najboljih rezultata u proljetnim dijelovima, i po 5 najboljih rezultata u jesenjim dijelovima. Bodovi ostvareni za svako kolo izračunati su prema postignutom vremenu.

Posebno se boduju nastupi na kratkoj i na dugoj stazi. Kratka staza na nasipu dugačka je 5 km, u Maksimiru 4,3 km. Na nasipu je start uz klupice iza Boćarskog doma (Obala Savke Dabčević Kučar), a u Maksimiru uz malu natkrivenu pozornicu iza restorana na glavnom ulazu.


Proljetni dio završit će 16. kolom u četvrtak 23 svibnja, jesenski će dio započeti 17. kolom u četvrtak 22. kolovoza te završiti posljednjim, 32. kolom u četvrtak 5. prosinca. Za svako kolo mješovita raznovrsna okrepa (sokovi, voda, pivo, keksi, čips i sl.), a po hladnom vremenu i čaj i kuhano vino.

Komentari

loading...