JEDVA ČEKAMO! Velika imena stižu na idući INmusic, dolazak potvrdila i punk trojka White lies

Imusic festival, foto: Marko Todorov/CROPIX

Program jubilarnog izdanja INmusic festivala #15 ugostit će u lipnju 2022. na zagrebačkom Jarunu londonsku post-punk trojku White Lies, priopćeno je iz INmusica.

Kako se ističe u priopćenju, White Lies pridružuju se već potvrđenim nastupima The Killersa, Nick Cave & The Bad Seeds i Deftonesa, u sklopu odgođenog jubilarnog izdanja INmusic festivala #15, koje će se održati na dobro poznatoj lokaciji jarunskih otoka u Zagrebu od 20. do 22. lipnja 2022. godine.

White Lies su 2007. godine oformili Harry McVeigh, Charles Cave i Jack Lawrence-Brown kako bi mogli početi izvoditi nove pjesme za koje su smatrali da se ne uklapaju u opus njihovog dotadašnjeg zajedničkog benda, Fear of Flying.

Album album prvijenac “To Lose My Life…”, koji izdaju u siječnju 2009. godine, odmah zasjeda na prvo mjesto UK Albums Chart i predstavlja dva singla kojima će obilježiti eksplozivan početak karijere, “To Lose My Life” i “Farewell to the Fairground”.

Početkom 2011., White Lies izdaju svoje drugo studijsko izdanje “Ritual”, u 2013. godini uslijedio je “Big TV”, te “Friends” u 2016. Nastavljajući kreativni niz redovitih studijskih izdanja White Lies svoj peti studijski album “Five” izdaju početkom 2019. godine, uz odličan prijem publike i kritike.

Prepoznatljiv vokal Harryja McVeigha, koji mnogi uspoređuju s Ianom Curtisom, i posljedične usporedbe White Liesa sa Joy Divisionom, Interpolom i Editorsima, za White Lies trojac nisu uvijek adekvatne – momci će češće istaknuti Talking Headse, The Secret Machines i The Cars kao svoje najveće glazbene utjecaje.

“Jedno je sigurno, White Lies su kroz pet odličnih studijskih izdanja u svega desetak godina stvorili zavidan glazbeni opus i prepoznatljiv stil, kao i naklonost publike diljem svijeta svojim klupskim nastupima ali i festivalskim gostovanjima na Glastonburyu, Coachelli, Isle of Whiteu, Rock Werchteru i mnogim drugim”, poručuju organizatori.

Ograničen broj najpovoljnijih trodnevnih festivalskih ulaznica za INmusic festival #15 po cijeni od 499 kuna dostupne su putem službenog festivalskog webshopa, a već kupljene ulaznice za INmusic festival #15 ostaju važeće i za nove datume održavanja jubilarnog izdanja INmusic festivala.


Komentari