Jedinstvena utrka s okusom piva i ove godine je startala ispred Malog mede! Održano šesto izdanje ‘Medvedruna’

Već šestu godinu zaredom Medvedrun u organizaciji AK Sljeme i Pivovare Medvedgrad je jedna od najiščekivanijih utrka sezone, i to iz više razloga.

„Penjemo se uz stepenice, trčimo uzbrdo, nizbrdo, kroz šumu, centar grada i tunel. Poslije pijemo pivo, plešemo, a medalje su toliko genijalne da ih skupljam. Ma nema do Medvedruna“, ushićeno je opisala ovu utrku jedna od sudionica. Koliko je Medvedrun popularan najbolje dočarava podatak o rasprodanih 500 start paketa u manje od 48 sati! I tako već zadnjih nekoliko izdanja.

„Sada već legendarni Medvedrun nastao je 2016. godine kada je za jedan stol sjela ekipa koja voli piti pivo i trčati i ekipa koja radi pivo. Tad je skovana ideja da se napravi utrka koja će imati okus pive – figurativno i doslovno jer nas na okrepi na vrhu Jurjevske ulice, popularnom Cmroku, uz vodu, čeka i gutljaj ili dva piva koje te godine predstavljamo“, priča nam jedan od organizatora ispijajući gutljaj Crne Kraljice, popularnog tamnog lagera iz Pivovare Medvedgrad, u čijem znaku je ovogodišnje izdanje.

Start utrke je ispred pivnice Mali medo u Tkalčićevoj ulici, gdje se nastavlja tulum nakon što zadnji trkač prođe kroz cilj. Iz Tkalčićeve trkači se penju Felbingerovim stubama penju u Jurjevsku ulicu, sve do Cmroka, a od tamo Dubravkinim putem spuštaju nazad, prolaze kroz tunel Grič i vraćaju se ispred pivnice gdje ih čekaju prijatelji, rodbina i mnogobrojni navijači. A onda kreće proglašenje pobjednika i proslava koja se prepričava sve do naredne godine i novog Medvedruna.

Jedina utrka s okusom piva je specifična i po nagradama. Naime, pobjednici 10-kilometarske utrke u muškoj i ženskoj utrci dobivaju ni manje ni više nego piva sukladno svojoj težini. Najbolji u 5-kilometarskoj utrci kući nose i karton piva, dok sve sudionike u start paketu čeka posebno dizajnirana medalja i majica s motivima piva iz Pivovare Medvedgrad. Domagoj Črnec (Tiger running team) i Tea Faber (AK Dubrovnik) bili su najbrži na 10km, a Goran Đogolović (AK Sljeme) i Ana Širić (Adidas Runners) na 5km.

Priznajemo, iako do sada nismo trčali, krećemo se pripremati za naredno izdanje ovog trkačko-pivskog spektakla, koji svake godine privlači sve više pažnje. Kako i ne bi, kada Medvedrun spaja ljubav prema trčanju, pivu i dobroj zabavi. Što vam više treba!?


Komentari