Izložba akademika Ivana Kožarića stigla u Westgate Shopping City: Posjetite umjetničku galeriju kvART potpuno besplatno

Foto: Westgate Shopping City

Izložba jednog od najvećih hrvatskih kipara i suvremenih umjetnika, akademika Ivana Kožarića, održat će se u Westgate Shopping Cityu u svrhu obilježavanja 100 godina umjetnikova rođenja.

Naime, od 5. srpnja, umjetnička će galerija kvART u Westgateu, na mjesec dana postati dom djelima ovog suvremenog umjetnika. Posjetitelji će tako, potpuno besplatno, svakog radnog dana od 16 do 20 sati te vikendom od 11 do 20, moći vidjeti Kožarićeva odabrana djela.

Foto: Westgate Shopping City

“Zadovoljstvo nam je što možemo ovom izložbom obilježiti stoti rođendan uistinu velikog umjetnika. Također, puno hvala Luciji Kožarić, koja u ime obitelji Kožarić uveličala ovo svečano otvorenje. Divna djela su stigla u naš kvART i želimo svim posjetiteljima da uživaju u ovim umjetničkim radovima i umjetnosti”, rekao je povodom otvorenja Marko Župa.

Foto: Westgate Shopping City

U okviru izložbe Ivan Kožarić – Grafike, posjetitelji mogu razgledati djela iz grafičkih mapa Torza (2004.), Proljeće (2013.), Ramzes (2012.) i Razbijte okvire (2013.). Grafičku mapu Razbijte okvire čine prikazi izdvojenih i osamljenih likova. Vertikalno izduženi pojednostavljeni likovi prikazani su i u mapi Ramzes. Kožarić, kao i na slici, sigurnim potezom ostvaruje umjetničku poruku te dobiva prikaz tijela i pokreta. Interes za ljudsko tijelo moguće je vidjeti i u grafičkoj mapi Torza gdje na zanimljiv način reže kadar i  prikazuje lik. Grafička mapa Proljeće vedrim i jarkim bojama sugerira buđenje prirode. Motiv stabla, sunca, cvijeća i životinja iz ove mape te njihovo ostvarivanje u različitim medijima možemo pratiti kroz čitav umjetnikov opus.

Foto: Westgate Shopping City

Ovu će izložbu posjetitelji kvART galerije moći pogledati do 1. kolovoza 2021. godine, a izloženi su radovi dio privatne kolekcija Domagoja Škrtića.

Foto: Westgate Shopping City


Komentari