Inicijativa za očuvanje čistoće Pionirca ‘Jer Čiko čuva park’ krenula u borbu protiv opušaka nemarnih pušača!

foto: Sanja Paić

Kao i mnogi parkovi i Grad mladih / Pionirac ima problem zagađenosti opušcima nemarnih pušača. Isti takvi sada bi mogli pričekati sa zagađivanjem okoliša odluče li se sudjelovati u inicijativi “Jer Čiko čuva park” koja je problem odlučila riješiti na sjajan način.

foto: Sanja Paić

Naime, umjesto da čikovi završe na podu, ideja je da završe u jednoj od Čiko mudrih glava / velike prozirne pepeljare, a koje su smještene na vidljivo i prihvatljivo mjesto.

foto: Sanja Paić

Čiko se zasad dobro smjestio u Pionircu i veseli se novim prijateljima koje će tek upoznati. Sačuvajmo park i zelenilo u njemu bacajući opuške u Čiko pepeljaru!

Nećemo možda spasiti planetu, ali dobrim primjerom želimo utjecati na sve korisnike pušače; ako već moraju zapaliti dim u parku, neka ne ostavljaju smeće i ružne prizore za sobom, već naprotiv, budu promjena u društvu i ostave dobar trag kažu članovi Inicijative, piše Sanja Paić za Institut za promicanje kulture i sigurnosti u prometu.

(FOTO) U Čulinečkoj BBB prefarbali Malog princa vojnicima i tenkovima, a u Zaprešiću ponosni na druge grafite: ‘Zaprešić grad desnice’


Komentari