Iako klasičnog Interlibera nema, nakladnici su pronašli rješenje koje će razveseliti knjigoljupce

Foto: Ranko Suvar / CROPIX

Zbog loše epidemiološke situacije, ove godine morali oprostiti od najdražeg nam sajma knjiga, Interlibera. Ipak, kako knjigoljupci ne bi bili skroz uskraćeni za ovaj vrijedni događaj, organizirana je “Knjiga svima i svuda“.

Riječ je o internetskoj platformi kojom je Zajednica nakladnika i knjižara odgovorila na otkazivanje Interlibera.  Kako bi željene naslove i dalje mogli kupiti po povoljnoj cijeni, na ovoj web stranici bit će objedinjene stranice svih izdavača u Hrvatskoj koji će online prodavati knjige. Isto tako, sajamska prodaja bit će premještena u sve knjižare diljem lijepe naše, piše HRT.

Hrvatska radiotelevizija emitirat će premium program, na Trećem programu HTV–a u kojem će se ugostiti razni hrvatski pisci.

Ministarstvo kulture, svjesno važnosti Interlibera financijski je poduprlo ovu akciju.

“Od početka ove krize imali smo dogovor da se sva sredstva koja smo osigurali za međunarodne sajmove, koji su se jedan za drugim otkazivali, preusmjere u poticanje čitanja, distribuciju i druge aktivnosti u Hrvatskoj. Na tom tragu, umjesto Interlibera na Zagrebačkom velesajmu, koji bi ove godine zaista predstavljao prevelik epidemiološki rizik, odlučili smo podržati Zajednicu nakladnika i knjižara“, izjavila je ministrica kulture i medija Nina Obuljen Koržinek.


Iako živi kontakt pisca i čitatelja ništa ne može zamijeniti, činjenica da će knjige ipak doći u ruke čitatelja razveselit će sve koji Interliber rado posjećuju.

Komentari

loading...