HUMANITARNI KONCERT ZA POMOĆ UKRAJINI U Lisinskom će u nedjelju nastupiti ovi poznati pjevači

Foto Elvir Tabakovic / CROPIX

Rotary klub Zagreb Centar i Rotary District 1913 organiziraju humanitarni koncert za pomoć ratom pogođenoj Ukrajini.

Svečani koncert „Glazbe mladosti za svijet radosti“ svojim će nastupom uveličati Jazz orkestar Muzičke Akademije, jazz umjetnica Lana Janjanin te pjevači Sandra Bagarić, Renata Sabljak, Đani Stipaničev, Ervin Baučić i četvorica tenora: Vladimir Garić, Marko Pecotić, Filip Hozjak i Đani Stipaničev, koji će nastupiti pod dirigentskim vodstvom Saše Nestorovića, navode organizatori.

Koncert će se održati u nedjelju, 3. travnja, s početkom u 19.30 sati u Koncertnoj dvorani Vatroslav Lisinski. Njime će se obilježiti 20. obljetnica osnutka Rotary kluba Zagreb-Centar, 10. obljetnica osnutka hrvatskoga Rotary Districta 1913 i 10. obljetnica osnutka Rotary kluba Zagreb-Centar.

Svoj dolazak su potvrdili predstavnici Veleposlanstva Ukrajine u Republici Hrvatskoj, kao i predstavnici Grada Zagreba.

Svi umjetnici na koncertu će nastupiti bez honorara, a prihod od ulaznica će Rotary District 1913 i Rotary Klub Zagreb – Centar zajednički donirati za pomoć Ukrajini na način koji će u razdoblju nakon koncerta biti najpotrebniji i najučinkovitiji.

Možda nikada veću simboliku nade nisu imali stihovi hrvatskog mjuzikla Jalta, Jalta koju će, u večeri za pamćenje, poslati umjetnici: „Neka cijeli ovaj svijet još sja u suncu, neka naša Zemlja sva postane sretna!“, stoji u priopćenju organizatora.

Za ulazak na koncert više nisu potrebne COVID potvrde niti nošenje maski. Karte se mogu kupiti ovdje.

Komentari