HNK SE OTVARA PREMA JAVNOSTI: Na Danu otvorenog trga izvest će drame, opere, ali i pjesme i to sve ispred samog kazališta

Foto: Ilustracija/HNK

Dan otvorenog trga, osmu godinu zaredom, Hrvatsko narodno kazalište u Zagrebu organizira u subotu kada će na prostoru ispred i oko kazališta, ansambl Opere HNK-a Zagreb izvesti kulturni program, a večer će završiti dramskim programom “Pianopsion”.

Program počinje u 16 sati izvedbom dijelova iz opere Nikola Šubić Zrinjski na pozornici ispred kazališta dok će na istim kazališnim “daskama” u 20 sati početi program Drame HNK-a Zagreb “Pianopsion”. Program je to naslovljen prema grčkom nazivu za listopad, mjesecu koji je u staroj Grčkoj obilovao svetkovinama, igrama i misterijima gdje su se između ostalog na javnim mjestima, s posebnom naznakom na kazalište, izgovarale riječi, stihovi, pjesme.

Ovom izvedbom HNK Zagreb daje vlastitu posvetu mjesecu listopadu, te ujedno obilježava završetak programa Ljetne večeri HNK u Zagrebu, a kako najavljuju iz HNK, bit će to vrhunac Dana otvorenog trga kad će kroz ritam, pjesmu, izgovorenu riječ i stihove, glumački ansambl HNK u Zagrebu izvesti autorske pjesme Nikše Kušelja u aranžmanu Ivana Colarića uz pratnju Frana Krste Šercara na perkusijama, udaraljkama i bubnjevima.

Ispred HNK-a glumci će izvesti pjesme koje kroz metafore iz svakodnevnog života otkrivaju tajni svijet kazališta, filma i glazbe, zaključili su.


Komentari