GUSARI U DUBRAVI: Ova dječja predstava je toliko dobra da je ne želite propustiti

Foto: Damir Spehar/PIXSELL/Ilustracija

U subotu, 20. veljače 2021. godine, od 18.00 sati prikazat će se predstava “Gusari” u Dječjem kazalištu Dubrava.

Nemirno more, olujni vjetrovi, magla, noć… putovanje bez karte, obećanje mirnog mora i onog dalekog kopna. Gusari brode nepreglednim svjetskim morima, a na palubi, kao slijepi putnik, priključio im se i jedan dječak.

S druge strane, obitelj kao brod, roditelji kao gusari, nemirno more kao svakodnevica… otisnuti se u život, na putovanje “bez karte” i ono obećanje mirnog mora, kad će “sve biti kako smo zamišljali”.

Gusari su suptilna i indirektno ispričana obiteljska priča koja se bavi problematikom obiteljske svađe i manjka komunikacije kao uobičajenih, ali potresnih iskustava za djecu koja u tim okolnostima nerijetko “postaju nevidljiva”.

Slojevito građeni, Gusari komuniciraju na više ravni: izmaštanom avanturom djeci, a zornim metaforama odraslima. Razrješenjem koje predstava nudi, otvara se prostor drugačijeg gledanja na snagu i ulogu djeteta u obitelji, pa i u stresnim situacijama: ono postaje arbitar, “kapetan broda” i “glas razuma” koji može ono što je roditeljima u tim trenucima nemoguće – komunicirati.

Snimka predstave bit će aktivna do srijede, 3. ožujka 2021. godine.


Komentari