GITARE, KAMERA I PLES: U Močvaru stiže zanimljiva predstava zbog koje ćete misliti da ste u videoigri

Foto: PR

U četvrtak, 29. travnja, u 19 sati u Močvari će se održati premijera predstave “Counting Sheep” u produkciji Tigar teatra iz Zagreba.

Counting Sheep je plesno-tehnološka predstava za mlade koja kroz prisutnu električnu gitaru i uvijek upaljenu kameru priča priču o zaljubljenoj tinejdžerki kojoj publika i izvođači zajedno moraju pomoći kako bi, kao u videoigri, savladala prepreke i sretno stigla do cilja.

Vođena autorskim timom čiji članovi više nisu mladi, a od njihova tinejdžerstva u zbroju je prošlo jedno stoljeće, predstava dovodi u odnos dvije perspektive, dva pogleda na svijet – pogled onih koji su nekada svoj prkos pokazivali kroz punk i grunge, i pogled onih koji to danas rade kroz trap.

Kroz različite sobe i pojedinačne točke, predstava koketira s realnim i virtualnim prostorom, izvođačici daje potporu, ali joj i izmiče tlo pod nogama, istovremeno se boji umjetne inteligencije, kao što vjeruje u ljudsku empatiju, a posvećena je svim tinejdžerima – uvijek buntovnim, koji ne pristaju na kompromis, tada i sada.

U jeku globalne pandemije, ona se na tematskoj razini pozicionira istovremeno kao kritika suvremenosti i kao lijek protiv nje pritom se najviše oslanjajući na algoritme koji upravljaju našim snovima, maštanjima i svakodnevnim kretanjima.

Naposljetku, Counting Sheep je predstava koja se razigrano nosi s  prisutnošću tehnologije u društvu te poziva publiku i izvođače na društvenu odgovornost – prema predstavi i prema budućnosti.

Riječ je o autorskom projektu Attile Antala, Dore Kokolj, Anje Pletikosa i Lea Vukelića. Projekt je financiralo Ministarstvo kulture i medija RH.

Komentari