(FOTO) ZNATE LI ŠTO JE HODOMET? Prepune tribine, prošlo mirno i bez incidenata, Milić izveo počasni udarac, čestitao im legendarni Zorko Srebrić

Foto: Matija Djanješić/ CROPIX

Pred prepunim vatrenim tribinama ŠRC-a Šestine  održan je prvi turnir hodometa u Hrvatskoj.

Preskočit ćemo prvo dio izvještaja i krenuti u glavu s najbitnijim. Što je to Hodomet?

E, hodomet je:

Sporija varijanta nogometa, ali namijenjena isključivo starijoj populaciji. Pravila se znatno razlikuju od nogometnih, a tri su najbitnija. Ne smije se trčati nego samo hodati, pa jedna noga mora uvijek biti na zemlji, ne smije biti nikakvog kontakta igrača, te nema igranja glavom, a lopta nikada ne smije ići iznad visine glave. Igra se na malim terenima na manje golove, obično s vratarom i pet igrača u polju. Prvi povijesni zagrebački turnir organizirala je udruga Sijede vrijede.

Foto: Matija Djanješić/ CROPIX
Foto: Matija Djanješić/ CROPIX

Najbrže rastući sport u Engleskoj s preko 60 tisuća igrača

Pred prepunim gledalištem na ŠRC Šestine, kojeg su činili unučad, djeca, obitelji i prijatelji igrača i nogometa, postavljena je spomen ploča na povijesni događaj prvog službenog odigravanja nove vrste nogometne igre u Hrvatskoj. Počasni udarac izveo je Goran Milić, a turnir je dolaskom uveličao i doajen nogometnog saveza Zorislav Srebrić.

Hrvatski suci s međunarodnim licencama na čelu s Darkom Cvitkovićem sudili su prema pravilima Svjetske organizacije hodometa FIWFA, a sudionici su bile četiri momčadi. Udruga Sijede vrijede će nakon uspješne promocije nove vrste nogometne igre za starije osobe nastaviti razvijati hodomet širom Hrvatske koji je u Engleskoj trenutno najbrže rastući sport s preko 60 tisuća igrača.

Foto: Matija Djanješić/ CROPIX
Foto: Matija Djanješić/ CROPIX


Komentari