(FOTO) Top 7 najšarmantnijih nepušačkih kafića u Zagrebu

Cigareta je najčešći “rekvizit” građana pa tako i najčešći porok, dok puše cigaretu za cigaretom u zadimljenom prostoru.

Pritom najviše “stradaju” uistinu strpljivi nepušači, i to ne samo zdravstveno već će iz zagušljiva četiri zida kafića, koliko god im možda bio ugodan, izaći sa željom da odmah pobacaju odjeću perilicu budući da se “opojna aroma” cigareta brzo proširi po odjeći i kosi.

Međutim, Zagreb je pun i oaza svježine i mira u kojima nećete strahovati da će se vaša odjeća ili kosa “usmrdjeti”, a mi smo odlučili popisati one najugodnije koji odišu posebnim šarmom, a ne mirisom cigareta.

press
press

Cafe Sjedi 5 (Tkalčićeva 84)

Ako ogladnite ili žudite za šalicom fine kave ili pak čašom dobrog vina, laganom šetnjom kroz tunel Grič vrlo brzo možete stići od Art Parka do Tkalčićeve 84 i caffe bara Sjedi 5, jednog od najoriginalnijih kafića u gradu.

Otvoren je prošle godine, a u kratkom je vremenskom roku osvojio građane svojim ambijentom i vintage stilom, a nezaobilazna je odlična kava uz koju možete nešto i prizalogajiti, bez da vam smeta miris cigareta.

>>> JESTE LI VEĆ OTKRILI NOVO MJESTO U GRADU? Andrej predstavlja zelenu oazu u centru grada, zasigurno će vas osvojiti (FOTO)

Le Cinema (Planinska 13a i Radnička cesta 37b)

Jedan od njih svakako je Le Cinema Caffe koji smo nedavno posjetili. Šarmantni kafić smjestio se na dvije lokacije – u Planinskoj 13a i Radničkoj cesti 37b.

Dizajneri i vlasnik Sandro Živković išli su, kao što i samo ime kaže, na temu filma, a autentični dizajn to i povrđuje. Tako možete popiti kavu u društvu Marilyn Monroe, Deana Martina, Charlieja Chaplina, pa čak i Jacka Nicholsona. Također, u kafiću se na policama nalaze i knjige pa tako, ako ste odlučili potražiti svojevrsni mir, možete se opustiti i uz neko štivo.

Prostor je uređen moderno i urbano, u industrijskom stilu, no istovremeno odiše toplom atmosferom, usklađenim bojama, a cijeli dizajn “razbijaju” razni ukrasi i slike. U ugodnom ozračju za opuštanje, sastanak, prezentaciju, promociju ili pak proslave, možete uživati uz ukusnu šalicu kave, opustiti se uz pivo ili pak prizalogajiti jer Le Cinemanudi i tople sendviče i svježu ponudu vrhunskih kolača, od čokoladnih do cheesecakea.

S obzirom na to da je kafić klimatiziran, u zatvorenom dijelu pušenje nije dopušteno dok za pušače postoji poseban prostor. Tijekom sunčanih dana možete uživati na prostranoj terasi.

Pravi mali raj za mirne duše, ‘kulturnjake’ i ‘poslovnjake’.

booksa

Booksa (Martićeva 14d)

Booksa, književni klub u Martićevoj, omiljeno je mjesto zagrebačkih kulturnjaka i još jedan u nizu rijetkih nepušačkih kafića u Zagrebu. U ovom šarmantnom klubu održavaju se sva važnija književna gradska događanja, poput raznih književnih debata, predstavljanja knjiga, mali koncerti i izložbe.

Članice i članovi Bookse mogu ovdje popiti kavu ili čaj, prelistati knjige i časopise iz naše čitaonice, besplatno jedriti bespućima interneta, uživati na književnim programima, gostovanjima domaćih i stranih pisaca, koncertima i razno-raznim drugim događanjima. I to sve za godišnju članarinu od 10 kuna.

finjak

Finjak (Vlaška 78)

Cafe bar jedinstvenog ambijenta uređenog antiknim predmetima sa daškom nekih prošlih vremena. Ugođaj profinjenog starozagrebačkog ambijenta mijenja svoj ugođaj i ovisno o dobu dana, od pastelnih tonova ujutro do toplih tonova uz mnogobrojne lustere koji krase stropove navečer.

Uz najbolju kavu u gradu, uživajte u našem posebnom doručku te selekciji francuskih čajeva koje možete kušati u njihovom novom ambijentu u kojem ste dobrodošli. Ugodno se smjestite i uživajte u kafiću koji će vas osvojiti na prvi pogled i prvi okus, a sve bez dima cigareta.

>>> (FOTO) Zagrebački caffe bar Finjak je preuređen: Pogledajte kako sada izgleda

FOTO: Facebook / Jutro
FOTO: Facebook / Jutro

Jutro (Vlaška 45)

Šaroliki ambijent koji odiše pozitivom i optizmimom. Iz ovog kafića izaći ćete s osmijehom na ulicu. Uređeno sa stilom i dušom, ovo mjesto, koje je od početka ove godine na novoj lokaciji, nudi odličnu kavu, još bolje domaće čajeve i zdravi doručak, ali i ukusne slastice.

Savršeno za ljubitelje kofeina i nepušačkih prostora!

Bellucci Coffee & Wine bar

Bellucci Coffee & Wine bar (Višnjevac 4)

Na zagrebačkoj Trešnjevci prošle se godine smjestio šarmantni kafić uređen u industrijskom stilu, koji odiše posebnom toplinom i modernim šarmom. Osim odlične kave i vrhunskih vina, ovdje možete uživati i u tortiljama, ukusnim platama, poznatim, ukusnim sirevima, prušutu, ali i kolačima, tortama i kruhu ispod peke.

Rade od 16 sati pa sve do ponoći, stoga zavirite u mali trešnjevački nepušački raj!

FOTO: Zlatko Gašpar / Zagreb.info

Quahwa (Ulica Nikole Tesle 9)

Pravi raj za istinske ljubitelje kave smjestio se u Ulici Nikole Tesle 9 pod simboličnim imenom Quahwa, prema arapskoj riječi. Quahwa, svojevrsni teatar kave, osnovana je s ciljem da ispriča priču o kavi. Što Quahwa nudi? Mirise i arome iz različitih dijelova svijeta kojima otkrivate različite dijelove svijeta i bliže i dalje kulture.

Quahwa će vas odvesti na putovanje kroz zemlje pune topline i mistike u kojima uzgoj i berba kave nije samo dio svakodnevnog života nego nešto puno više – njihova povijest, njihov DNK.

No, ako ćete povesti sa sobom pušače, ne brinite, osigurana je grijana terasa i prostor za pušenje, te odvojeni prostor za one koji su nepušači. Bez straha od hladnoće možete uživati u odličnoj kavi, čaju ili napitku po vašem izboru.

>>> (FOTO) Za istinske ljubitelje: Zavirite s nama u pržionicu i kušaonicu kave u srcu Zagreba

Ako vas zanima još nepušačkih kafića u Zagrebu, provjerite kartu na poveznici.


Komentari