(FOTO) Sljeme je dobilo novog kralja: Evo tko se sve pojavio na muškoj utrci

Foto: Franjo Marić

Francuz Clement Noel pobjednik je 11. izdanja slaloma skijaša za Svjetski kup na Sljemenu, dok je jedini hrvatski skijaš koji je osigurao drugu vožnju Istok Rodeš zauzeo 25. mjesto.

Mladi 22-godišnji Francuz postao je tako sedmi pobjednik sljemenskog slaloma, a rekorder je s pet pobjeda Austrijanac Marcel Hirscher koji je u rujnu prošle godine objavio prekid sjajne karijere.

Francuz je na koncu pobijedio sa sedam stotinki sekunde ispred Švicarca Ramona Zenhauserna koji je bio najbolji nakon prve vožnje. Treći je bio 18-godišnji Talijan Alex Vinatzer, četvrti je bio iskusni Šveđanin Andre Myhrer, dok je Belgijanac Armand Marchant, koji je nakon prve vožnje držao 20. mjesto, odličnim drugim nastupom skočio do pete pozicije.

Istok Rodeš je sa startnim brojem 17 nakon prve vožnje zauzimao 19. poziciju sa zaostatkom od 1.40 sekundi.Hrvatske boje na Sljemenu branila su još petorica skijaša, ali nisu se uspjeli probiti do druge vožnje. Leon Nikić je zauzeo 39. mjesto, Filip Zubčić je bio stepenicu niže, dok su Elias i Samuel Kolega, te Matej Vidović odustali.

Tko se sve od naših slavnih pojavio na muškoj utrci na sljemenu možete pogledati u našoj galeriji niže.


Komentari

loading...
-->