(FOTO) Provozali se tramvajem i najavili koncert u Areni: Prljavci spremni za dvodnevni spektakl koji pripremaju!

Snimio: Bruno Konjevic / CROPIX

U zagrebačkom tramvaju broj 11, Prljavo kazalište danas je održalo konferenciju za medije te najavilo svoj dvodnevni koncertni spektakl u Areni 18. i 19. listopada. Simboličan prikaz glazbenog puta članova ovog benda, koji su započeli kao kvartovski bend, predstavljen je vožnjom od okretišta u naselju Dubrava u Zagrebu do glavnog gradskog Trga gdje je 1989. održan njihov zapamćeni koncert ispred 300 tisuća ljudi.

Snimio: Bruno Konjevic / CROPIX

Upravo uoči velike 30. obljetnice od ovog važnog događaja u domaćoj glazbenoj povijesti, koncertima u Areni Prljavo kazalište još jednom će zahvaliti svojoj publici na svim godinama ljubavi i podrške tijekom njihovoga rada.

Hrvatska diskografska udruga ovom je prilikom dala doprinos obilježavanju obljetnice 30 godina od koncerta na Trgu, ali i 40 godina diskografskih dostignuća Prljavaca.

Naime, legendarnoj rock grupi dodijeljeno je priznanje MULTI-PLATINUM AWARD je predsjednik Hrvatske diskografske udruge, gospodin Želimir Babogredac.

Snimio: Bruno Konjevic / CROPIX

Njihov diskografski početak vezan je uz Dubravu, gdje je 1978. godine tadašnji Jugoton (današnja diskografska kuća Croatia Records) objavio njihov prvi maxi singl Televizori. Prošle godine Prljavo je kazalište stoga obilježilo svojih 40 godina glazbenog rada, i to velikom svjetskom turnejom „XL World Tour“, kada su koncerte održali u zemljama Sjeverne Amerike, Australije i Europe. Završetak turneje pripao je tada njihovim obožavateljima u Zagrebu, a koncert je objavljen ove godine na Blu-Ray-u, ujedno i prvom takvom izdanju Prljavog kazališta i dvostrukom CD-u. 


Spomenute obljetnice pod zajedničkim je priznanjem nagradila stoga Hrvatska diskografska udruga, koja svojim aktivnostima potiče i podržava domaću diskografsku djelatnost te nagrađuje vrhunska dostignuća domaćih izvođača.

Podsjetimo, koncert 18. listopada u Areni je rasprodan, a karte za 19. listopada su u prodaji. Zbog velikog interesa, organizatori savjetuju zainteresiranima da svoje primjerke ulaznica osiguraju što prije. 

Komentari

loading...