(FOTO) PROSLAVA DANA ANTIFAŠISTIČKE BORBE! TBF, ZborXop i Zagrebački orkestar ZET-a rasplesali publiku: Pogledajte djelić atmosfere

Foto: Boris Kovacev / CROPIX

U povodu Dana antifašističke borbe i 81. godišnjice antifašističkog ustanka u Hrvatskoj, 22. lipnja, na Trgu žrtava fašizma u Zagrebu organiziran je koncert TBF-a.

Joško Klisović i Tomislav Tomašević (Foto: Boris Kovacev / CROPIX)

Koncert organizira Antifašistička liga RH koja je ove godine i u suorganizaciji s Centrom mladih Ribnjak i Veteranima Domovinskog rata i antifašista (VeDRA).

Članovi udruge VeDRA (Foto: Boris Kovacev / CROPIX)

Uz popularne Splićane nastupa i ZborXop te Zagrebački orkestar ZET-a u izvedbi nekoliko tradicionalnih skladbi kao podsjetnik na tekovine Narodnooslobodilačke borbe (NOB) i otpora fašizmu i ustaštvu.

Danijela Dolenec (Foto: Boris Kovacev / CROPIX)

Uoči koncerta govorili su Vesna Teršelić iz Antifašističke lige te Ranko Britvić iz Veterana Domovinskog rata i antifašista (VeDRA), a građanima se u ime pokrovitelja događanja obratio i gradonačelnik Tomislav Tomašević.

Po prvi puta u suvremenoj povijesti glavnog grada, Zagreb je pokrovitelj događanja za Dan antifašističke borbe.

Ivo Josipović i Stjepan Mesić (Foto: Boris Kovacev / CROPIX)

Gradonačelnik Tomislav Tomašević poručio je kako se nova gradska vlast ponosi antifašističkom borbom što bi trebao i cijeli hrvatski narod.

Foto: Boris Kovacev / CROPIX

“Suvremeni antifašizam iz naše perspektive nema cilj samo čuvati uspomene i istinu o antifašističkoj borbi nego se mora boriti za solidarnost, društvenu jednakost, za prava LGBT zajednice, nacionalnih manjina, žena i izbjeglica. To je zadatak pred nama kao onima koji vjerujemo u antifašizam i antifašističku borbu”, istaknuo je Tomašević.

Mia Kovačić (Foto: Boris Kovacev / CROPIX)
Ivana Kekin (Foto: Boris Kovacev / CROPIX)
Katarina Peović (Foto: Boris Kovacev / CROPIX)
Peđa Grbin. (Foto: Boris Kovacev / CROPIX)

 


Komentari