FOTO Održana promocija knjige Velimira Zajeca: Stigli Tomašević, Milanović i brojni Dinamovci

Foto: Ured predsjednika RH

U Gradskom kazalištu „Komedija“ večeras je održana svečana promocija knjige o Velimiru Zajecu, nekadašnjem igraču, treneru i direktoru Dinama, ali i grčkog Panathinaikosa „Zeko-biografija Velimira Zajeca“.

Autor biografije je Sanjin Španović koji je za pisanje knjige obavio više od stotinu razgovora s 96 sugovornika iz svih faza Zajecove karijere. U knjizi se nalazi i preko 150 fotografija od kojih brojne nisu nikad dosad viđene u javnosti.

Foto: Ured predsjednika RH

Promocija knjige održana je točno na dan kada je prije 40 godina Zajec, kao tadašnji kapetan Dinama, zajedno s ostatkom momčadi Dinama saznao da su Modri, nakon 24 godine čekanja, postali prvaci bivše države. Uz Velimira Zajeca na promociji su se brojnih uspjeha Dinama prisjetili i trener iz 1982. Miroslav Ćiro Blažević, nogometni kroničar Anton Samovojska te autor knjige Sanjin Španović.

Ovaj događaj nije propustio ni gradonačelnik Zagreba Tomislav Tomašević, kao i predsjednik RH Zoran Milanović koji je došao s povjerenikom Predsjednika za sport Željkom Jovanovićem. Na promociji je bila i bivša predsjednica Kolinda Grabar Kitarović te brojne nogometne legende poput Mlinarića, Stinčića, Ivkovića i dr.

Foto: Ured predsjednika RH

Stigli su i dinamovi igrači, među njima i kapetan Arijan Ademi.

Foto: Davor Pongracic / CROPIX


Komentari