(FOTO) Ne propustite izložbu stvaralačkih zaljubljenika: ‘Koloristički intimizam’ slavi kreativnost slikama i skulpturama

Larisa Kralj Foto: Ludvig dizajn

Za zagrebačke i domaće zaljubljenike u stvaralaštvo u današnjem modernom dobu koje nije uvijek previše naklonjeno umjetnosti, portal Ludvig dizajn je mjesto koje obećava povezivanje i okupljanje umjetničkih entuzijasta.

Kao i prethodnih godina, kada je udruga svoj rođendan slavila održavanjem izložbe s radovima članova i prijatelja udruge, deveti rođendan koji pada početkom 2022. također će biti obilježen izložbom.

Pod nazivom “Koloristički intimizam”, u utorak, 11. siječnja u 19 sati, otvoriti će se izložba slika i skulptura grupe autora okupljenih oko Ludvig dizajna u MORH-ovoj galeriji “Zvonimir”.

“Na izložbi možete pogledati slike i skulpture iz  raznih kategorija: pejsaže, vedute, mrtvu prirodu, animalizam, figure i apstrakcije”, poručio je profesor Nedeljko Tintor koji je za nadolazeću izložbu napisao predgovor.

U njemu se posebno zahvalio Dušku Šiblu, Petru Hranuelliu, Davoru Medvešeku i Libi Peršinović te drugim umjetnicima koji su svojim radovima i potporom omogućili ovogodišnju manifestaciju.

Izložbu će otvoriti likovni kritičar i povjesničar umjetnosti, dr. sc. Enes Quien.

Damir Medvešek Foto: Ludvig dizajn

Bogatstvo stilova

Citirajući jednog od najznačajnihih francuskih slikara rokokoa, Jeana Baptista Siméona Chardina koji je rekao „Ne slika se bojama nego osjećajima“, Tintor je u svom predgovoru poseban fokus stavio na različitost stilova i smjera koje su slikari i kipari uzeli u svojoj umjetnosti, što će izložba pokazati.

“Kod Vesne Zvonarević vidimo komplementarni crveno-zeleni, ali i žuto-ljubičasti
kontrast koji je ugodan i nježan. Prikaze uznemirenog mora vidimo u slici Dušice Božić, s morskim detaljem pučine gledamo sliku Davorke Radočaj s morskim plovilima i vrlo ekspresivnim prikazom Ivane Grgurić, a također je prisutan realizam slike čamca Romana Žarića, Valentine Dujele i kubističkog pristupa temi mora Višnje Peter. Klasičan postav košare s ubranim gljivama uz akcente crvenih i toplih boja Nade Katanec, Svjetlane Djedović – crvene jabuke te Vesne Grgičin s ugodnim rasporedom toplih i hladnih boja”, istaknuo je Tintor.

Dodatno, osvrnuo se i na Anu Sušec, koja u vedutu (podvrsti pejzaša), ispovljava sivo-ljubičasti tonalitet s diskrento crvenim akcentima te Liljanu Tršan, koju karakterizira nježan kolorit i arhitektonski crtež.

Vesna Grgičin “U zagrljaju sjećanja” Foto: Ludvig dizajn

Pejzašne radove na izložbi, izložiti će Alenka Tominac, Ljiljana Jovanović, Marija
Hečimović, Nela Stamenović, Nina Seibert, Svetislav Meandžija, Zvjezdana
Žunić, Đurđica Pirkić, dok se radovi Marije Tokić, Bobe Zerec, Libe
Peršinović, Jadranke Šarić i Jasenke Smrekar protežu u rasponu od komplementarnog kontrasta do usitnjenosti detalja.

No, kako slika govori više od tisuću riječi, umjesto opisa najbolje je baciti pogled na slike koje će ispuniti prostorije galerije na adresi Bauerova 33.

Duško Šibl-“Crvena noć” Foto: Ludvig dizajn
Gordana Marijić Foto: Ludvig dizajn
Julijana Aradi Foto: Ludvig dizajn
Roman Zarić “čamac” Foto: Ludvig dizajn
Mirjana Marenić “Prva violina” Foto: ludvig dizajn


Komentari