(FOTO) Krenulo je fašničko ludilo: Evo kako je izgledala prva subota pod maskama

Prijepodne prve fašničke subote u Samoboru je bilo u znaku dječjeg fašnika i uz vrijeme kao naručeno, sunčano i toplo, a pjesmu, ples i maske posvuda.

Prvi ovogodišnji izbor za najbolju obiteljsku masku održan je u 13 sati, tko je zakasnio može zamaskiran doći u nedjelju, 16. veljače, u 12.30, a priliku za predstavljanje maskirane obitelji dobit će i idućeg vikenda, 22. i 23. veljače, također na glavnoj fašničkoj pozornici s početkom od 13 sati.

Za najmlađe posjetitelje 194. Samoborskog fašnika pripremljen je i niz popratnih aktivnosti na Trgu srakinih mališana u maloj dvorani Galerije Prica i do 16 sati uz igraonice, ekipu ZOO Zagreb, hula hoop učionica, klauna, disco, karaoke i predstavljanje fašničke slikovnice “Maska traži lice”.

Aktivna je bila i Urbana zona uz grafitere i breakdancere koja se odvijala na Art ledini iza samoborskog kina, a svi su sadržaji za posjetitelje bili su besplatni. Poslijepodne je u Livadićevoj ulici bio otvoren i Tabor mjesnih odbora. Tri samoborska mjesna odbora utaborila su se sve do večernjih sati i prepustila bogatoj ponudi ića, pića i zabave za sve.

Istovremeno je na središnjoj pozornici zapjevao Šajeta, a potom je oko 250 maškara iz 13 gostujućih fašničkih skupina koje redovito, svake godine, s vremena na vrijeme ili po prvi put posjećuju Slobodnu Fašničku Republiku Samobor u velikoj povorci pristiglo na središnji fašnički trg i predstavilo se na glavnoj pozornici.

Prije Tomislava Bralića i Klape Intrade, na pozornici su zaplesale članice IBIS-a – udruge za promicanje plesa – Zuzana – Frdrihica, a za njima na scenu izašli kandidati za ovogodišnju najbolju pojedinačnu masku. Uz klapsku pjesmu trg se preunio ljudima koji su drugu fašničku večer nastavili provoditi u brojnim samoborskim ugostiteljskim objektima koji će svoja vrata otvorenima moći držati sve do 4 sata ujutro.

Komentari