(FOTO) Izložba o omiljenom čarobnjaku stigla je u Zagreb! Donosimo sve detalje

Foto: IMDB

Ako ste jedan od fanova kultnog serijala knjiga o čarobnjaku Harryju Potteru onda morate posjetiti jedinstvenu izložbu u Bogovićevoj.

Izložbe inspirirane romanima o ovome junaku kojeg je stvorila britanska spisateljica J.K.Rowling održavaju se diljem svijeta. Taku su brojne lokacije poput perona 9 3/4 i Warner Bros studija, nezaobilazna postaja za sve ljubitelje učenika iz Hogwartsa, a jedna takva izložba konačno je stigla u Hrvatsku i to ovog petka 23. travnja,  prigodno u Noći Knjige.

Photo: Marko Lukunic/PIXSELL

Unutar prostora Hoću knjigu Megastore otvorena je izložba svjetskih izdanja Harryja Pottera na kojoj će biti prikazano više od 400 primjeraka ovog modernog klasika na brojnim svjetskim jezicima. Izložba je koncipirana zahvaljujući kolekcionaru Damiru Tonkoviću kojem pripadaju izloženi primjerci.

Ulaznica košta 19 kuna, a možete ju kupiti na blagajni knjižare. Izložba će biti otvorena do 7. svibnja u Zagrebu, a zatim se seli o brojne druge gradove u Hrvatskoj kako bi ju mogli posjetiti i oni koji ne žive u našoj metropoli.

Prva knjiga o Harry Potteru izašla je prije više od 20 godina i dan danas je na vrhu liste najprodavanijih knjiga svih vremena. Ovaj serijal od sedam romana opisuje avanture mladog čarobnjaka  i njegovih najboljih prijatelja Rona Weasleyja i Hermione Granger, učenika Škole Hogwarts. Okosnica radnje romana je Harryjev sukob sa zlim čarobnjakom Lordom Voldemortom, čiji je cilj osvojiti čarobnjački svijet, pokoriti bezjake (ne-magične ljude) te uništiti sve one koji mu stoje na putu. Naravno, i ovoj priči dobro pobjeđuje zlo zahvaljujući nepokolebljivom duhu Harryja i njegovih prijatelja.


Komentari