(FOTO) Izložba LEGO modela u Zelini oduševila brojne posjetitelje, vikend su ovdje proveli i Zagrepčani

Prigorje.hr

Ovog je vikenda Sveti Ivan Zelina bila pravo vrelo inspiracije i kreativnosti, a posjetitelji su uživali u više od 100 LEGO kreacija. Riječ je o prvoj međunarodnoj izložbi LEGO modela u Hrvatskoj koja se održavala u našem gradu, a svoje kreacije predstavilo je više od 70 izlagača iz Hrvatske, Austrije, Belgije, Njemačke, Italije, Nizozemske, Norveške, Portugala, Rumunjske, Srbije, Slovenije i Velike Britanije.

Prigorje.hr

Izložba je privukla velik broj domaćih, ali i stranih gostiju koji su jednostavno ostali oduševljeni, piše Prigorje.hr. Najviše pažnje plijenila je središnja lego kreacija, najveća i najzahtjevnija kreacija izložbe; sastavljena od mnoštva LEGO kockica povezanih u krug, koje pokreću LEGO motori. Osim središnje instalacije, posjetitelji su ostali fascinirani velikom kreacijom trga u Udinama, kao i brojnim dvorcima i letjelicama.

Prigorje.hr

Jako mi se svidjela Lego konvencija, naročito centralna instalacija – nevjerojatne pokretne konstrukcije s lopticama. Ako usporedimo nekadašnje Lego kockice, meni poznatije, s novim Lego kockicama, prema mom mišljenju, nove pružaju puno realističnije prikaze i veće mogućnosti izraza. Iznenadila me veličina i posjećenost događaja; organizatori zaista zaslužuju sve pohvale. Fascinantna je količina Lego kockica koja je korištena u projektu, ali još više oduševljavaju sve te ideje o konstrukcijama, scenama i motivima, kao i sama izvedba. Zelina je danas bila pravo vrelo inspiracije i kreativnosti. Drago mi je što sam imala prilike posjetiti prvo međunarodno izdanje ove konvencije i nadam se će se nastaviti održavati svake godine“, kazala je Tina, posjetiteljica iz Zagreba.

Prigorje.hr

Sjajno da se jedan ovakav događaj održao i u našoj Hrvatskoj. Dijete je apsolutno oduševljeno sa svim viđenim i ukoliko se ponovi izložba svakako ćemo opet navratiti. Svaka čast organizatorima, imamo samo riječi hvale“, izjavila je Dijana, posjetiteljica iz Križevaca.

Prigorje.hr

Najviše su mi se svidjeli vlakovi i vagoni“, kazao je jedan mališan za Prigorje.hr.


Posjetitelji su imali priliku sudjelovati u radionicama LEGO Mindstorms® robotike, poigrati se u besplatnoj igraonici, zaigrati LEGO tombolu, izabrati najljepši rad na izložbi, kao i imati priliku osvojiti nagradu u igri „Pogodi broj kockica“.

Izložba je održana u organizaciji kluba ljubitelja LEGO kockica „Kockice“ i pod pokroviteljstvom Grada Svetog Ivana Zeline i Turističke zajednice grada.

Prigorje.hr
FOTO: Mihaela Štefec

Komentari

loading...