(FOTO) Fuliranje Jungle novo je hit mjesto u gradu: Bili smo na festivalu i probali savršenu pizzu koju priprema Marko Palfi

FOTO: Martina Marić

Jedan od najljepših zagrebačkih parkova u svoj je zeleni zagrljaj primio novi festival Fuliranje Jungle. Naime, jučer je na Strossmayerovom trgu otvoreno još jedno izdanje popularnog Fuliranja, no ovog puta u manjoj varijanti nego što smo inače navikli.

Poštujući sve epidemiološke mjere koje su na snazi zbog epidemije virusa Covid-19, organizatori kreativna agencija Kokoš ili jaje uspjeli su organizirati događaj koji će zagrepčanima ponuditi sve najbolje od hrane, pića, slatkih zalogaja te dakako glazbe.

Uz već legendarne Ozrena Kanceljaka i Tomu Ricova DJ’irat će i predstavnici Hrvatske Funk Delegacije (Bocca Sofistifunk, D-Gree, Pips, Werft, Ilko Čulić), Pepi Jogarde iz Adriatic Coastinga, Jazzozo i William Collins te Edo Maajka sa svojim DJ setom.

Bili smo na Fuliranju: Evo kako smo se proveli 

Festival je svoja vrata za posjetitelje otvorio jučer, a već prvog dana moglo se naslutiti da će događaj biti itekako zanimljiv posjetiteljima. Tradicionalno cosy ambijent ovog je puta začinjen zelenilom za koje se pobrinuo Iris MBM, pa je Strossmayerov trg pretvoren u pravu urbanu džunglu, kojoj je nemoguće odoljeti.

Osim u hrani i piću, biljkoljupci će moći od 17. do 19.7 i od 24. do 26.7 odabrati biljke po akcijskim cijenama uz mnoštvo stručnih savjeta, dok će dječica naučiti ponešto o biljkama pričalicama.

Zadnjeg dana Festivala, 26.7. prodavat će se i biljke izložene na Festivalu.

Ovom ljetnom spektaklu nije mogla odoljeti niti naša redakcija, pa smo se već prvog dana zaputili provjeriti kakve gastronomske delicije posjetiteljima pripremaju četiri gastro maga, čiju hranu možete isprobati na događaju.

Marko Palfi ovog puta spravlja lagane tortilje, smokey burger, street varijantu pilećih batkića odnosno ‘Pohanog piceka’, a kraljica njegove street food kućice ovog je puta Better pizza.

Palfi je poznat po tome da posjetiteljima uvijek ponudi nešto novo, pa nas je i ovo posebno izdanje pizze, koje nas je bukvalno oborilo s nogu. Pizzu možete naručiti u četiri varijante – vege, vegan, šunka sir i pršut – a tajna je u tijestu koje je fermentiralo 48 sati, a opet je laganije od klasične pizze. Također, pizza je spravljena od prirodnog kvasca bez aditiva i umjetnih pojačivača okusa.

Better pizza by Marko Palfi

Marin Medak na Fuliranju priprema kombo u varijantama burger, pulled pork i pileći ražnjić s cous cous salatom. Pileći ražnjići posebno su zanimljivi, a u kombinaciji s još zanimljivijom salatom, ova kombinacija posebno oduševljava.

Pulled Pork by Marin Medak FOTO: Zagreb.info / Ines Brežnjak
Ražnjići s cous cous salatom

Kod Mate Jankovića pak se također mogu isprobati slasni zalogaji street fooda, a zvijezde festivala su Tzatziki wrap, salata od hobe i tropic hot-dog. Posebno zanimljiv svakako je tzatziki umak, kojeg su obogatili s nekoliko dodatnih začina. Što se tiče salate od hobe, odlučili su se i nju ponuditi posjetiteljima, kako bi vidjeli kako ljudi reagiraju na mediteransku hranu u street varijanti.

Nakon dobre hrane, valja se i propisno zasladiti, a za to je zadužen slastičarski virtuoz, Robert Hromalić. On, naime, posjetiteljima nudi paletu prirodnih sladoleda uz jedan potpuno novi okus.

Osim pivoljubaca koji će moći uživati u Staropramen pivama, na svoje će doći i ljubitelji kvalitetnih vina koji će guštati u ponudi hrvatskih vinara, kreativnim koktelima i rakijicama na The Baru i razigranim GINovima na kućici GINgle Jungle.

Dok mame i tate uživaju, klinci mogu crtati

Osim ponude za ‘velike’, na Fuliranju će se naći i nešto zanimljivo za djecu

Legendarni graffiter Krešimir Golubić organizira za klince i klinceze od 10 do 15 godina radionice crtaonice u nedjelju 19. i 26.7. od 10 do 17 sati, a od 16 do 17 sati klinci će moći isprobati crtanje sprejevima na bazi vode.

Svi klinci dobivaju i originalnu graffiti skicu autora sa svojim imenom ili nadimkom.

Iako u drugačijem izdanju nego što smo navikli, Fuliranje će i u ovom izdanju biti pravi spektakl te hit mjesto do 26.srpnja, do kada festival traje.

Dobre hrane i uživanja (ali i dezinficijensa!) zasigurno neće nedostajati, čak i u ovom ‘novom normalnom’ obliku, gdje puno stvari mora biti drugačije nego što smo navikli.

 


Komentari