(FOTO) Evo tko se sve pojavio na ‘Iskrici’: Novu predstavu Branimira Farkaša došli vidjeti brojni poznati

Sinoće je u kazalištu KNAP, u produkciji Teatra Erato, održana premijera predstave “Iskrica” Branimira Farkaša, poznatijeg kao urednika i voditelja Hrvatske radiotelevizije.

Iskrica je predstava o tome kako internetski servisi za upoznavanje mogu upaliti pravu iskricu među ljudima, a nastala je prema istoimenom Farkaševom dramskom tekstu.

„To mi se činilo kao zgodna i suvremena ideja u jednoj klasičnoj ljubavnoj priči, osobito kad sam pisao tekst 2012. godine. Po prirodi sam radoznao, no kao javna osoba ne bih smio koristiti ovakve servise čak ni u istraživačke svrhe. Brzo bi me na nekom portalu snašao naslov „Branimir Farkaš traži partnerice na Iskrici“ i teško bih objasnio da iza toga stoji istraživačko novinarstvo“, kaže Farkaš.

Glavne likove utjelovili su Ana Vilenica i Siniša Popović. Redatelj predstave i dramturg je Ivica Kunčević, a producentica Lidija Ivanda.

“Iskrica” je istovremeno i komedija o usamljenosti, začinjena elementima i drugih žanrova, a prvo će se izvoditi u Zagrebu, no već se sada planiraju i gostovanja u kazalištima diljem Hrvatske.


Komentari