Finale Volonterskog Oskara 2020.! Stotine sati odvojili su za našu djecu, obitelji, roditelje,…

Započelo glasanje za finaliste Volonterskog Oskara 2020. Stručno povjerenstvo odabralo je Laru, Viktoriju i Zvonka kao finaliste natječaja za volontera/ku 2020. godine!

U sklopu natječaja za nagradu Volonterski Oskar 2020. zaprimljeno je 15 nominacija te je u tijeku drugi krug procesa odlučivanja o dobitniku nagrade za zagrebačkog/ku volontera/ku godine. U prvom krugu povjerenstvo je izabralo troje finalista među nominiranim kandidatima, koji su time prošli u drugi krug natječaja u kojem građani glasaju za jednog od finalista te donose konačnu odluku o zagrebačkoj nagradi za volontera/ku godine. Glasanje traje od 11. studenog do 02. prosinca 2020. i moguće je putem web stranice www.oskar.vcz.hr ili u uredu VCZ-a u Ilici 29, putem glasačkih listića.

Na sastanku održanom 05. studenog, stručno povjerenstvo je, prema unaprijed utvrđenim kriterijima, odabralo troje najboljih kandidata – finaliste natječaja. Oni su:

∙ Lara Andrić (2000.) – volonterka udruge Are You Syrious?

1 euro = 7,53450 kuna
Lara Andrić

Lara Andrić (20) volonterka je udruge Are You Syrious? u kojoj je ove godine odradila 200 volonterskih sati. Lara volontira kao pomagačica u savladavanju hrvatskog jezika i školskog gradiva djeci koja su ostvarila međunarodnu zaštitu u Hrvatskoj te posreduje u komunikaciji između roditelja i škole. Također pomaže obiteljima u snalaženju u novom okruženju. Izvršavajući volonterske zadatke, pokazala se kao pouzdana i predana osoba, koja svoje stručno znanje uspješno primjenjuje u novim situacijama.

∙ Viktorija Petek (1949.) – volonterka udruge Mali zmaj

Viktorija Petek

Viktorija Petek (70) volontira već 4 godine u Malom zmaju kao voditeljica skladišta humanitarne pomoći i koordinatorica volontera za taj dio aktivnosti. U 2020. odvolontirala je 588 volonterskih sati. Svojim optimizmom, životnom energijom i susretljivošću privukla je velik broj novih volontera, uspješno komunicira i surađuje s donatorima i velika je podrška korisnicima udruge. Usprkos ozbiljnim godinama i zdravstvenim poteškoćama, se ustručava se prihvatiti niti jednog fizičkog ni intelektualnog zadatka.

Zvonko Grgec (1956.) – volonter Hrvatske udruge za ravnopravno roditeljstvo

Zvonko Grgec

Zvonko Grgec (64) svojim dosadašnjim volonterskim radom pokazao je osobit interes i senzibilitet po pitanju prava djece i općenito ljudskih prava, a posebno se angažirao na promicanju zajedničke roditeljske skrbi i ravnopravnog roditeljstva. Zvonko u Hrvatskoj udruzi za ravnopravno roditeljstvo najviše doprinosi pružajući psihološku, pravnu i savjetodavnu pomoć korisnicima koristeći svoja osobna iskustva u pokušajima ostvarivanja ravnopravnog roditeljstva. Tijekom 2020. godine Zvonko je prikupio 128 volonterskih sati.

Uz troje finalista, volonterki udruge La Verna – Antoniji Jušić (1941.) bit će dodijeljena nagrada za životno djelo i gotovo tri desetljeća dug volonterski angažman u zajednici.

Proglašenje dobitnika/ce te uručenje nagrada i zahvala svim nominiranim volonterima održat će se u petak, 4. prosinca 2020. na svečanom događanju naziva „Dodjela Volonterskog Oskara 2020“.

Volonterski Oskar je godišnja nagrada za volontera/ku godine koja se od 2009. dodjeljuje za individualni volonterski doprinos na području Grada Zagreba. Natječaj se provodi u suradnji s Gradom Zagrebom, Uredom za socijalnu zaštitu i osobe s invaliditetom.


Komentari