FANTASTIC ZAGREB FILM FESTIVAL Blade Runner i Star Wars na ljetnoj pozornici Tuškanac i virtualna stvarnost u Muzeju iluzija

Fantastic Zagreb Film Festival, foto: Nikola Madunović, press

Čak 44 filma kratkog i dugog metra te filmova virtualne stvarnosti (VR) publika će moći pogledati na 12. Fantastic Zagreb Film Festivalu. Filmofile i sve one koji žele uživati u sjajnim filmovima u ljetnim noćima čeka niz premijernih hitova i žanrovskih klasika od 30. 6. do 10. 7. na Ljetnoj pozornici Tuškanac, u Kinu Tuškanac i u Muzeju iluzija.

Festival 30. lipnja otvara psihološki triler „Posljednji klijent”, još jedan vrhunski naslov iz majstorske danske filmske radionice. Također na rasporedu je i jedan od najoriginalnijih fantasy horor filmova posljednjih godina, „Izlijeganje“ koji je svjetsku premijeru imao na ovogodišnjem Sundance film festivalu uz hvalospjeve publike i kritike.

Fantastic Zagreb Film festival, foto: press

Ljetna pozornica Tuškanac

Fantastic Zagreb Film Festival i ove je godine za vas pripremio niz kultnih žanrovskih klasika kojima ćete moći uživati na velikom platnu u prekrasnom ambijentu Ljetne pozornice Tuškanac. Tu su „Blade Runner“ koji zahvaljujući izvrsnoj produkciji, fantastičnim specijalnim efektima, poetskim prizorima i autorskim potpisom Ridleya Scotta i danas djeluje svježe i aktualno; „Metropolis“, remek-djelo Fritza Langa i njemačkog ekspresionizma iz 1927. godine i jedan od temeljnih djela svjetske kinematografije; „Ratovi Zvijezda: Nova nada“, prvi film obožavanog serijala „Star Wars“ iz 1977. godine u režiji Georgea Lucasa i četvrto kronološko poglavlje „Skywalker sage“; „Bliski susreti treće vrste“, spektakularan avanturistički SF velikog Stevena Spielberga koji se i danas gleda u jednom dahu; „Nosferatu“ koji se i stotinu godina nakon premijere smatra remek-djelom sedme umjetnosti i možda najboljim filmom o mitskom biću vampiru; „Stvor“, remek-djelo legendarnog Johna Carpentera, briljantan SF horor upamćen po nezaboravnim creature feature efektima i „Oslobađanje“, nezaboravan triler Johna Boormana iz 1972. koji je ostao upamćen po brutalnim prizorima, hičkokovski psihološkoj tenziji i nezaboravnom soundtracku.

Virtualna stvarnost u Muzeju

Uz fantastične cjelovečernje naslove na festivalu se može pogledati i bogat program kratkih filmova u Kinu Tuškanac te atraktivni VR (filmovi virtualne stvarnosti) naslovi u Muzeju iluzija.

Fantastic Zagreb i dalje je jedini dog friendly festival: dozvolite svom psu da vas dovuče u prirodnu oazu Ljetne pozornice Tuškanac i zajedno besplatno uživajte u filmovima! Kompletan filmski program, cijene ulaznica i ostale informacije dostupne su na službenoj web stranici festivala.


Komentari