EXPLOSION DANCE FEST U Zagrebu je različitim plesnim tehnikama zaplesalo 900 natjecatelja iz Hrvatske i regije

Foto: Zagreb.info

Međunarodni plesni festival EXPLOSION DANCE FEST, po prvi puta se održao u Zagrebu. U subotu je dvorana srednje škole u Jelkovcu postala pozornica na kojoj je zavidne plesne vještine izvelo oko 900 natjecatelja iz Hrvatske, Slovenije, Srbije, Italije, Mađarske, Crne Gore i Makedonije, a žiri su sačinjavali svjetski priznati licencirani suci i priznata lica plesne međunarodne organizacije.

Prvo mjesto osvojili su Universe dance crew iz Zagreba, drugo mjesto zauzeli su natjecatelji El 1 iz Slovenije, dok je treće mjesto pripalo T-Dance klubu iz Splita.

Organizatori poručuju kako je cilj Festivala promoviranje plesne kulture kao zdravog načina života i kreativnog izražavanja kroz oblik međunarodno-svjetskog plesnog festivala (natjecanja) iz različitih plesnih tehnika (hip-hop, break-dance, jazz dance, cheerleading, disco dance, show dance, suvremeni ples, street dance, open itd.).

Organizator međunarodnog plesnog natjecanja je tvrtka Furaj j.d.o.o., a pokrovitelji natjecanja su Ministarstvo znanosti i obrazovanja i Ministarstvo sporta i turizma.

 

 

Komentari