Estradni ‘fajt’ Jelene Veljače, Mirjane Hrge i Nevene Rendeli

927

Baš kao što je zavadila političare, Istanbulska konvencija podijelila je novinare, ali i brojne druge estradne ličnosti, o čemu svjedoči i Facebook status poznate voditeljice Mirjane Hrge, u kojem se referirala na ratifikaciju Konvencije, a kojeg prenosimo u potpunosti.

‘Odbacujući sve unaprijed određene diskreditacije, spomenut ću da nisam primitivna, pročitala sam tu famoznu Istanbulsku konvenciju više puta. Neke članke posebno. Potpisujem 99% ali kad bih mogla glasati, glasala bih protiv. I to je to. Što je problem?

Glasam za pravo žena, ali ne u ovakvoj buci, magli i masovnom silovanju uma. Glasam za to svaki dan.

Ali, želim glasati i za prava muškaraca (o tome se ne priča vjerojatno baš zato što ih – oni koji zazivaju ravnopravnost – smatraju jačim spolom pa im ne treba dodatna zaštita od diskriminacije), glasam i za prava djece, glasam i za pravo čovjeka da slobodno živi onako kako se osjeća, bez obzira na seksualnu i ostale orijentacije. Po čemu su žene važnije od svih njih?

Glasam za slobodu pojedinca u uređenom društvu gdje nitko neće silovati nikoga. Pa ni pod krinkom demokracije. Pustite da mislimo drugačije. Tko kaže da niste “vi” u krivu? A možda i “mi”? Pa što? Zar je to pitanje života i smrti da se društvo ovako oštro mora dijeli bas na svemu.

Ova tema već izlazi na nos i uši. Događa li se u ovoj zemlji još ista’, zapitala se Hrga na svojem profilu.

Osim mnoštva zarađenih ‘likeova’, uspjela izazvati zanimljivu debatu u kojoj između ostaloga sudjeluje i njezina kolegica Nevena Rendeli, te poznata glumica Jelena Veljača.