EMISIJU JOJ JE POSVETIO I BBC TRAVEL! Jedna od najpopularnijih manifestacija opet će oživjeti centar grada, to ne želite propustiti

Foto: Dvorišta

“Dvorišta”, ta omiljena, međunarodno prepoznata i nagrađivana kulturno-turistička manifestacija grada Zagreba, od ovog petka 16.7., idućih 10 dana sve do nedjelje 25.7., doživjet će novo, sedmo izdanje!

Projekt koji je “izrastao” iz Gornjeg grada – njegovih lokaliteta, tema, priča i tradicija, od prvog uprizorenja svojim je jedinstvenim konceptom i kreativnim pristupom osvojio ne samo pozornost javnosti, nego i srca brojnih posjetitelja – i Zagrepčana i gostiju sa svih strana Hrvatske i svijeta.

Jedan od najvećih južnokorejskih portala Naver proglasio je upravo “Dvorišta” “daleko najboljim iskustvom u Zagrebu”, a britanski BBC TRAVEL posvetio mu je cijelu jednu emisiju. “Pravo urbano cool događanje s dušom” i “Projekt kakav Zagreb još nije imao” samo su neki od superlativa koji su otpočetka pratili “Dvorišta”, a uspjeh manifestacije potvrdile su i dvije prestižne nagrade osvojene za najkreativniji i najinovativniji projekt u hrvatskom turizmu.

Lokalitet Gornjeg grada, nažalost, značajno je stradao u razornom potresu, zbog čega manifestacija, uz pandemiju, prošle godine nije održana. Međutim, unatoč takvoj situaciji i ograničenom broju dostupnih dvorišta, ovogodišnjim održavanjem, “Dvorišta” žele poslati poruku optimizma – da je Gornji grad i dalje živi prostor na kojemu život, unatoč svemu, nije stao. Jer, “svako dvorište ima svoju priču”, a i potres i pandemija, nadamo se što prije, postat će još “samo” neka nova sjećanja i neke nove priče…

Ovogodišnja “Dvorišta”, stoga, simbolično otvaraju svoja vrata na tri trenutačno dostupne lokacije: u svima dobro poznatom dvorištu palače Balbi na adresi Demetrova 11, te na dvije lokacije premijerno predstavljene na zadnjim “Dvorištima” 2019. godine – u prednjem atriju i u stražnjem dvorištu Narodnoga doma HAZU na adresama Opatička 18 i Dvoranski prečac 1.

Foto: Dvorišta

Komentari